Jablkový závin z listového těsta

maris Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 23 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

1 balení listového těsta
Nyní v akci
jablka
Nyní v akci
rozinky
Nyní v akci
cukr
skořice
1 vajíčko
(ořechy - nemusí být)
strouhanka nebo kokos
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dva obdélníky. Když máme hodně šťavnatá jablka, slabě ho poprášíme strouhankou nebo strouhaným kokosem.

  3. Rozložíme plátky jablek, případně nakrájené ořechy,
    trochu osladíme, posypeme propláchnutými rozinkami a skořicí. Kratší strany přehneme dovnitř a delší strany přeložíme přes sebe. Švem položíme na plech.

  4. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme. Zpočátku 10 minut na 220st. potom teplotu snížíme na 180 a pečeme ještě cca 20 minut. Teplota a čas jsou orientační.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkový závin z listového těsta

  • Lenora32 Lenora32

  • maris maris

    Bahula: Evi, máš pravdu a děkuju za fotku - krásnou jako vždycky;-):-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Rychlovka, která nikdy nezklame :yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Štrůdlina Štrůdlina

    Paráda! Povedli se.. :yes: Musela jsem udělat rovnou čtyři. U nás se celkově hodně žere :-D Do nastrouhaných jablek jsem přidala lískové ořechy, kokos, vanilkový cukr a skořici. Je to mňamka! Zítra zkusím s tím pudinkem :-8

    Odpovědět

  • br. br.

    já místo jablek dávám uzené s pivem je to lehká večeře

    Odpovědět

  • Manu a Kubíček Manu a Kubíček

    Teď jsme dali štrůdlíky do trouby, je to naše první společné pečení štrůdlu :-)). Snad se nám povede, Kuba už má na něj velkou chuť! :-K

    Odpovědět

  •  horvi horvi

    ideální letní moučník já radím trochu máku pak to šmakuje

    Odpovědět

  • bůh ví kdo bůh ví kdo

    štrůdl je lehký nadýchaný chutný ideální letní moučník já osobně jsem do něj přidla mák to to pak šmakuje:-p

    Odpovědět

  • pavlinka pavlinka

    ja ještě do jablek přidavam par nastrouhanych piškotu nejsou pak tak vodnate :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Barka Barka

    to Olda: Před vložením do trouby je třeba závin propíchat vidličkou, pak se nenafukuje a nesplakne nakonec po vyndání z trouby :-)

    Odpovědět

  • OldasW OldasW

    Listové rozmrazené těsto rozdělím na dva díly. Vál mírně popráším hladkou moukou a každý díl rozválím na čtverec cca 40 x 35 cm, posypu jemně strouhankou na kterou nastrouhám po čtyřech oloupaných středních jablek na každý díl. Po bočních stranách nechávám volné cca 2 cm na záložky. Jablka posypu cukrem podle zvyku (sladím hodně) a posypu přez jemné sítko skořicí. Boční záložky potřu rozšlehaným vajíčkem, stejně tak i vrchní přehyb. Po zahnutí bočních záložek opět tyto potřu rozšlehaným vajíčkem, poté na dvakrát přeložím část s jablky a přehnu vrchní potřený díl. Položím na plech s pečícím papírem posypaným strouhankou (upečený závin se lépe sundavá ). Povrch závinu potřu rozšlehaným vajíčkem. Peču v elektrické pečící troubě cca 40 minut na 180 °C. Podle druhu a množství použitých jablek se někdy stává, že tence vyválené listové těsto po stranách popraská a náplň částečně vyleze. Sice to může u citlivek vzbuzovat nevoli, ale chutný, dobře upečený závin to vše vynahradí.

    Odpovědět

  • maris maris

    Miquel: děkuji za přidání krásné fotky;-):-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Dělám stejně, jen rozinky máčím do rumu a pak tím rumem pokapu jablka.Jestli nevadí přidávám foto;-)a bod:yes:

    Odpovědět

  • kuchta kuchta

    je to dobré mlsaní..

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Záviny som nikdy moc nepiekla,ale pretože momentálne nemôžem nič,kde je cukor,hľadala som niečo s malým množstvom cukru a tento závin mi zatiaľ chutil najviac zo všetkých:-p:-pUž som polovicu zjedla:-8K jablkám som pridala kúsky dia čokolády...mňamka:-*+bod

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo