Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový salát s rajčaty

Luštěniny jsou dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin, tudíž by jsme je pravidelně měli zařazovat do vyváženého jídelníčku. Fazole můžeme použít do jednoduchého salátu s rajčaty, opečenou klobásou a zajímavě ochucenou zálivkou z balzamikového octa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole slijeme a propláchneme studenou vodou. Rajčata nakrájíme na malé kousky, bylinky nadrobno posekáme, klobásy nakrájíme na tenká kolečka a na suché pánvi je opečeme. Krok 2: Vše vložíme do mísy a připravíme zálivku. Balzamikový ocet prošleháme s olivovým olejem, drceným česnekem, dijonskou hořčicí, cukrem, solí a pepřem. Krok 3: Salát promícháme se zálivkou a podáváme s pečivem.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový salát s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26pL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový salát s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26pL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole bílé, rajče, bylinky, klobása pikantní, ocet balsamiko, olej olivový, česnek, hořčice dijonská, cukr třtinový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu