Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou

Tradičním slovenským sýrem je brynza, která se vyrábí z ovčího mléka a je pro ní typická slaná a výrazná chuť. Vyzkoušejte placky, připravované na pařáčku, podávané s opečenou šunkou a pórkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + vaření brambor den předem

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme brambory ve slupce ve vroucí vodě do měkka, zhruba 15-20 minut. Krok 2: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme rozdrobenou brynzu, vejce, krupičku, promícháme a postupně přidáváme mouku, až získáme hladké těsto. Brynza je slaná, ale pokud je potřeba těsto přisolíme. Krok 3: Lžicí z těsta odkrajujeme kousky, dáme je na pařák, vyložený papírem na pečení a vaříme podle velikosti 10-15 minut. Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a osmažíme na sádle. Plátky šunky rozkrojíme na polovinu a také opečeme na sádle. Pórek nakrájíme, osolíme, opepříme a podusíme do měkka na sádle. Krok 5: Hotové placky podáváme s opečenou šunkou a pórkem.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 13. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPkk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPkk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, brynza, vejce, krupička, mouka hrubá, sůl, šunka, cibule, pórek, sádlo

Přidat fotografie receptu