Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankovo-ovesné vafle

Oblíbenou sladkou snídani jsou křehké vafle, které můžete připravit i ve zdravější variantě a to z pohankové a ovesné mouky. Jak hotové vafle ozdobíte, je čistě jen na vás, skvěle chutnají s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo, vejce a třtinový cukr ušleháme dohladka. Poté přidáme pohankovou i ovesnou mouku, vanilkový cukr a kypřicí prášek. Krok 2: Všechno důkladně ušleháme. V případě potřeby přidáme trochu vody. Krok 3: Vafle pečeme ve vaflovači, který podle potřeby potíráme máslem nebo olejem.

TIP: Co se hodí na vafle - rady a tipy

Zveřejněno 16. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-ovesné vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wgV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo-ovesné vafle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wgV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, vejce, cukr třtinový, mouka pohanková, mouka ovesná, cukr vanilkový, kypřící prášek, voda, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu