

Kanec "Asiat"
Suroviny
- kančí kýta cca 500 g
- Na marinádu:
- 2 PL medu
- 2 PL ústřicové omáčky nebo hoisin omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 3 PL rýžového vína nebo suchého cherry
- 2 KL rýžového octa (neměla jsem, použila jsem balsamico)
- 2 KL nastrouhaného zázvoru
- 3 nastrouhané stroužky česneku
- 1 KL drceného chilli (můžeme použít i čerstvé feferonky)
- 1 KL tandoori masala
- 1 PL škrobu na zahuštění
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.
Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme.
Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou.
Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.
Prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Marináda je velmi podobná tzv. "čínské barbeque omáčce" Char Siu, ve které se ale maso peče i 3 hodiny.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kanec "Asiat"
-
Moc podareny receptik :->
-
-
Kanečka mám v mražáku, takže určitě udělám. A jestli to bude vypadat tak, jak to má na fotce Rebeka, tak budu štěstím bez sebe.
Udělil jsem +
a ukládám do oblíbených.
http://clupmi.blog.cz -
1974andrea:Dostala jsem kousek zamraženého srnčího, ale tak bych prubla i vepř. kýtu a po vzoru Nadi bych to flákla do PH.
Moc se mi to líbí, ty jsi prostě skvělá a ty nápady..
-
chocolate:Lucko, určitě. I třeba hovězí nebo vepřové
-
Andrejko, šlo by tak naložit i srnčí?
Dostala jsem a moc se v tom nevyznám, zvěřina mě zatím nepolíbila.
-
-
Luxus ženy
-
spagetka:Spagi, Nadi ho měla ode mě
Taky bych ti poslala, ale v létě to jde poštou těžko
-
spagetka: no, já nevím, jak kdo... já do mrazáku
1974andrea: já děkuju -
rebeka:Nadi, vím
Však už to tvoje jazyčisko znám
Díky za krásné fotky a bleskovou realizaci
-
rebeka: Sákryš holky, kam na ty kance chodíte?
Musím "svého líného" myslivce popohnat, už nějak mooc dlouho jsem nedostala zvěřinu za hezký úsměv -
1974andrea: posílám bod jak Brno, velký dík za opravdu skvělé jídlo a foto, jestli neva
Vynikající, malilinká úprava marinády, neměla jsem čerstvý zázvor, šel tam sušený, přílohou byl bylinkovozeleninový bulgur..no, co ti mám povídat... všat ty víš -
Krásně šťavnaté masíčko, slintám taky, už mám stěrače
-
danielle72:Jo šilhám na fotku slintavka ,je děsně nakažlivá ! Radši vypadnu,než mě odtáhnou od monitoru !