Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

7. 1. 2012 18:05

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 069 kJ / 1 451 kcal
Bílkoviny133,68 g
Tuky24,56 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy162,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.

Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavelk pavelk

2. 11. 2021 21:28

Tonja: Himl, podívej se kdy byl recept vložen! Tento recept s "máslem" vyhrál soutěž Pochoutkový rok 2020. Jak se mění vlády, tak se mění i recepty. Mohl bych tady tento recept změnit, ale proč? Nepřibylo by rypáků hanit výtečný, božský, recept. :-//

Tonja

2. 11. 2021 19:22

Nadja: Možná tak autor receptu omáčku nazývá "božskou" nejen proto, že je výtečná, ale také proto, že k její přípravě použil Heru. Hera je totiž původně jméno řecké bohyně, a to dokonce bohyně nejvyšší, manželky samotného Dia, ochránkyně rodiny.

pavelk pavelk

3. 11. 2020 16:34

Koubkova: Omlouvám se za velmi pozdní odpověď, ale už určitě víte, že se klusky dají ohřát na pařáčku.

Koubkova Koubkova

15. 9. 2019 18:27

CHTELA BYCH SE ZEPTAT ZDA SE.DAJI UVAŘENÉ KLUSKY OHŘÁT .PTAM SE PROTOŽE JEZDIM DO POLSKA A TAM SE KLUSKY VAŘÍ K PŘÍMÉ SPOTŘEBĚ A NEOHRIVAJI JE:-?

martiline martiline

15. 9. 2019 18:09

Nechápu ty komentáře tady. Dnes uvařeno k obědu. Moc dobré. Místo hery jsem dala máslo a dala i cibuli, jinak vše dle receptu a povím vám, že to bylo moc a moc dobré. Rodina se pořád vyptávala ... přijde mi, že spousta takových "omáček" bývá na jedno brdo, ale tahle byla fakt moc chutná a zase úplně jiná. Děkuji autorovi receptu. A vzkazuji autorovi, ať si z těch komentářů nic nedělá. U nás si žádají, abych uvařila brzy znovu. :yes: A vy puritáni, papejte si svoje Bio a takové ty superpotraviny a nekomentujte raději recepty, které vás tak iritují ... uvidíte, že vám bude hned lépe ...Nikdo vás nenutí to vařit. :-8 Jo a příloha byly bramborové knedlíky.

Dajda Dajda

11. 7. 2016 15:48

pavelk: Gramatické rozbory tu opravdu dělat nemusíme, ale vyjadřovat se jako Masa Bob snad taky ne. Když se někdo tváří jako Pan Dokonalý a přitom neumí napsat kloudnou větu, tak by si měl dobře rozmyslet, než začne veřejně vystupovat. 8-(

pavelk pavelk

11. 7. 2016 13:19

Dajda: Tady se snad nezabýváme pravopisem. :-*

Dajda Dajda

11. 7. 2016 12:54

Jirka: Umím, umím, ale pravopis neumím:-! :no:

pavelk pavelk

11. 7. 2016 11:13

Jirka: Jestli umíš, tak se pochlub!

tejaja tejaja (moderátorka)

11. 7. 2016 06:30

Jirka: Tak urob a je to. Jaký problém?

Jirka

10. 7. 2016 21:33

Jišku umim udelat z kvalitnich surovin a memusum ten humus od kupovata Heru umim nahradit take kvalitnimi tuky :-)))

AniCiz

4. 4. 2012 06:24

:yes:jednoduchý a určitě chutný pokrm,a nejradši mám lidi,co nevyzkoušejí a strašně mentorují ..napsal svůj recept,tak nevidím důvod to hanět..taky jíšku i Heru nemusím..:-K:-K:-K
a nafoceno skvěle..:yes:

pavelk pavelk

12. 1. 2012 12:51

cathleen::-K

maris maris

9. 1. 2012 10:52

cathleen: taky tady máme " andělské " pokrmy;-):-)):-))

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2012 10:37

Pavle, šikovný fotorecept na kluski:-):yes:, název omáčky je "boží":-D (máme tu hodně dalších pokrmů s názvem začínajícím Výborná....Fantastická...Nejlepší....) - pozdravuj vnuky ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou

Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P534