Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarská krkovička

Krásně šťavnaté a rozpadající se maso je vždy potěšením pro chuťové pohárky. Připravte si lahodnou maďarskou krkovičku, pečenou s rajčaty a paprikou. Jakou přílohu k masu zvolíte, je čistě jen na vás.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou krkovici naklepeme a po okrajích nařízneme. Posypeme solí, mletým pepřem a mletou paprikou. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky masa z obou stran opečeme. Krok 3: Opečené plátky masa přendáme do zapékací mísy i s výpekem. Přidáme krájená rajčata s nálevem, papriku a česnek. Osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Maso podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Co udělat z vepřové krkovice - tipy a rady

Zveřejněno 18. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6g5K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarská krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6g5K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vepřová krkovice bez kosti, česnek, paprika, rajče, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu