Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové frikadelky

Hledáte ideální pokrm pro rodinný oběd, který bude chutnat i vašim dětem? Vsaďte na šťavnaté frikadelky z vepřového masa s bohatou rajčatovou omáčkou, vonící po provensálských bylinkách a česneku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rohlík nakrájíme na malé kostičky a namočíme do vody. Vepřové maso umeleme. Krok 2: Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli do frikadelek oloupeme a nakrájíme na drobno. Krok 3: Rohlík vymačkáme a přidáme k mletému masu. Dále přidáme brambor, vejce a dle chuti sůl, pepř a provensálské bylinky. Krok 4: Směs dobře propracujeme a podle potřeby přidáme strouhanku. Ze směsi formujeme malé kuličky. Krok 5: Připravíme rajčatovou směs. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Rajčata nakrájíme na dílky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Krok 6: V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli Přidáme rajčata, česnek, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme provensálské bylinky a dle chuti chilli papričku. Krok 7: Nakonec přidáme masové kuličky a dusíme pod poklicí 25 minut. Dle potřeby podléváme vodou. Krok 8: Ke konci dušení necháme vydusit přebytečnou tekutinu a přidáme kečup.

TIP: Desatero rad na téma masové kuličky

Zveřejněno 23. 5. 2025

Poznámka autorky Handour

Můžeme také použít sterilovaná rajčata s nálevem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové frikadelky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE072

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové frikadelky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE072

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Místo společného dušení na plotně jsem dala na půl hodiny upéct do trouby.
Moc nám chutnalo :)

Suroviny:
vepřové maso libové, rohlík, vejce, brambory, cibule, sůl, pepř mletý, koření provensálské, strouhanka, cibule, rajče, kečup sladký, olej, česnek, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, koření provensálské

Přidat fotografie receptu