Frikadelky se žampionovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Mleté maso 16 názorů

Suroviny

Na frikadelky:
mleté maso( směs vepřového a hovězího)
vejce
cibule
starší houska
mléko
česnek
muškátový oříšek
pepř
sůl
Na omáčku:
cibule
sterilované žampiony
kyselé okurky
kopr
sladká smetana
dijonská hořčice
bílé víno
máslo
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Frikadelky si připravíme z mletého masa, vejce, nadrobno nakrájené cibulky, v mléce namočené a vymačkané housky, česneku, koření a soli.

  2. Ze směsi vytvoříme menší karbanátky a na oleji si je opečeme.

  3. Do výpeku přidáme kousek másla. Pokud máme výpek příliš přepečený plný drobečků, raději ho nepoužijeme a omáčku začneme na čisté pánvi s máslem.

  4. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou zesklovatíme. Dále vložíme žampiony a na proužky nakrájené okurky, osolíme, opepříme a podlijeme trouchou bílého vína.

  5. Přibližně 10 min. dusíme.

  6. Vlijeme smetanu, přidáme hořčici a nakrájený kopr a již pouze mírně provaříme.

  7. Podle chuti dochutíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 218 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frikadelky se žampionovou omáčkou

1 2

Tématické fráze: frikadelky hovězí frikadelky vepřové frikadelky frikadeli špecle se zampionovou omackou co jsou frikadelky karbanátky se smetanovou omačkou a žampiony frikadelky z hovězího masa karbanátky s žampionovou omáčkou špecle s žampionovou omáčkou hovězí se smetanovou žampionovou omáčkou masové frikadelky hovězí maso s žampionovou omáčkou karbanatky s omačkou se žampiony hovězí fritadelky mleté maso se žampionovou omáčkou frikadelky vepřové frikadelky na žampionech halušky s žampionovou omačkou pokrm frikadelky

Zapomněl/a jsem heslo