Frikadelky s citronovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Mleté maso 12 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
1 větší mrkev
plátek celeru
1 cibule
1 citron
sterilovaný hrášek
2 dcl bílého polosuchého vína
1 smetana na vaření
sůl
pepř
zelená petrželka
1 dcl mléka
hladká mouka
2 vejce
worcester
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát.

  2. Poté utvoříme malé frikadelky ( karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji. Vyjmeme a na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev, celer, osolíme a asi 5 minut opékáme. Pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit. Zeleninu dusíme do měkka.

  3. Vymačkáme do směsi šťávu z 1/2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worchesterem, popř. cukrem a ještě 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Frikadelky s citronovou omáčkou

Tématické fráze: frikadelky telecí frikadelky frikadelky pečené v troubě vařený květak citronovou omáčkou frikadelky foto mleté maso s citronovou omáčkou okoun nilský s citronovou polevou frikadelky s lososem frikadelk frikadelka frigadelky frikadelky z mletého masa s tvarohem vepřové plátky s citronovou omáčkou frikadelky z telecího masa frikadelky z mletého masa s rýží rybí frikadekly s omáčkou losos s citronovou omáčkou zelenina s citronovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo