Cuketová pomazánka nejen na topinky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 217 kJ / 52 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cuketa díky své jemné chuti nabízí širokou škálu možností, jak ji v kuchyni využít. Pikantní zeleninová směs s bylinkami a česnekem je skvělá na topinkách i čerstvém…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…
Papriky plněné zelím jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně levnějších paprik alespoň pár…
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Pomazánku mažeme na topinky a podáváme ke svačině nebo letní večeři. Výborně…
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Kozí rohy jsou jednou ze sladkých odrůd paprik. Máte-li na zahradě tyto papriky, vyzkoušejte rozhodně jejich zavařování! Nebudete litovat a jejich chuť ocení celá rodina…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Křupavá topinka s pikantní směsí skvěle nahradí oběd nebo večeři zejména v létě, kdy na teplé vařené jídlo není moc chuť. Vynechte maso a připravte si směs ze zeleniny,…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Všechny suroviny kromě oleje svaříme, dochutíme a dáme vychladit.Okurku umyjeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme scezený nálev a necháme hodinku uležet.Před podáváním…
Špagety s česnekem, olivovým olejem, petrželkou a chilli papričkami patří mezi oblíbené stálice italské kuchyně. Důležité je použít kvalitní suroviny a dodržet správný…
Cuketové řízečky jsou vynikajícím vegetariánským pokrmem, který okouzlí svou lehkostí a chutí. Směs se formuje do malých placiček, které se poté smaží do zlatova, dokud…
Milovníky nakládané zeleniny určitě potěší recept na bleskurychle připravené plátky cukety ve výrazném nálevu. Budou se hodit jako osvěžení a změna vašeho repertoáru…
Další oblíbené jídlo z jednoho hrnce, u kterého můžete využít svou fantazii, nebo zužitkovat, co vám překáží v lednici. Kuřecí maso s pečenými bramborami je jistota a…
Pikantní zeleninový salát, jehož základ tvoří jemné proužky cukety, cibule a červené papriky ve sladkokyselém, lehce pikantním nálevu, to je cuketový pepřák. Po uležení…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Není od věci si čas od času odpočinout od masa a připravit bezmasý pokrm. Květákové kari je snadné na přípravu a plné různých chutí, které jsou v pokrmu dobře propojené.…
Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a…
Cukety nakrájíme na tenké plátky i se slupkou. Cibule nakrájíme na klínky. Obojí smícháme se solí, zalijeme vodou a necháme stát 1 hodinu.Pak cukety s cibulí slijeme,…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami