Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne se smetanou a chřestem

Těstoviny jsou vždy skvělou volbou, když nevíte, co vařit. Z několika jednoduchých surovin můžete snadno připravit chutné jídlo, které potěší celou rodinu. Vyzkoušejte krémové těstoviny se smetanovou omáčkou a zeleným chřestem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Chřest šikmo nakrájíme na kousky tak, aby tvarem i délkou připomínaly těstoviny penne. Parmazán nastrouháme. Krok 2: Kousky chřestu povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty. Pak chřest ihned slijeme, opláchneme studenou vodou a dáme stranou. Krok 3: Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny slijeme. Krok 4: Ve středně velké hluboké pánvi smícháme máslo a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Vaříme několik minut při mírné teplotě, do zhoustnutí omáčky. Krok 5: Potom přidáme chřest, víno a asi polovinu nastrouhaného parmazánu. Podle potřeby omáčku dochutíme a při mírné teplotě ještě prohřejeme. Krok 6: Hotové těstoviny nandáme do misek. Zalijeme je omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem.

TIP: Chřest v naší kuchyni - přehled pokrmů

Zveřejněno 28. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne se smetanou a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x49V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne se smetanou a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x49V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest zelený, těstoviny penne, smetana ke šlehání, máslo, víno bílé, parmazán, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu