

Zapečený chřest se smetanou
Suroviny
- chřest (podle počtu strávníků, v mém případě 8ks)
- šunka
- Na přelití
- 2 vejce
- 150 ml smetany
- 150 g sýra (osvědčila se kombinace obyčejný/uzený eidam)
- pepř
- sůl
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- tuk na vymazání
Postup přípravy receptu
Chřest omyjeme a oloupeme. Vložíme na 5 - 10 minut do vroucí osolené vody (čas záleží na velikosti chřestu).
Mezitím si vymažeme pekáček tukem (já použila máslo) a připravíme z vajec, smetany a strouhaného sýru směs na přelití.
Chřest necháme chvilku vychladnout, aby se s ním dalo pracovat a postupně balíme po dvou výhoncích do plátků šunky.
Takto zabalené vyskládáme do pekáčku a přelijeme sýrovou směsí.
Lehce opepříme, postrouháme špetkou muškátového oříšku a v případě potřeby dosolíme.
Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180°C zhruba 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Byla to má první zkušenost s chřestem, navzdory obavám dopadla dobře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený chřest se smetanou
-
Bylo to výborné posílám bodík
-
Dneska vyzkouším
-
Taky můj první pokus o úpravu chřestu a musím říct, že jsem si vybrala ten správný recept, protože je to opravdu dobrota.
-
Tak chřest jsem ještě nikdy nedělala.Musím to prubnout,v albertu je ted v akci.Máš bodík
-
No, koukám, že se ještě neznáme, tak se tady pěkně usaď v naší rodince a za chřest máš plusíka a díky za receptík
-
mnam... bodik...
-
moooc hezke a urcite dobr...
bodik
-
Vypadá to velmi dobře a jedle,
proto bodík už je na cestě.