Zelený chřest
Recept ještě nebyl hodnocenChřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 85 kJ / 20 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 2,20 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…
Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…
Nechte vyniknout skvělou chuť chřestu v jednoduché kombinaci s anglickou slaninou, muškátovým květem a trochou citronové kůry. Na zapečeném chřestu si můžete pochutnat…
Křupavý zelený chřest je velmi oblíbenou jarní zeleninou. Zdůrazněte jeho chuť marinádou ze sójové omáčky, sezamového a slunečnicového oleje a trošky česneku. Chřest…
Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a pokud jsou tak křehké, že se ani nemusí loupat, nakrájíme je na kolečka.V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Chřest je výborná jarní zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v lákavé kombinaci s plátky pečené panenky, smetanovou pepřovou omáčkou a…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Připravte si jednoduché jarní jídlo ze zeleného chřestu, hrášku, jarní cibulky a na másle opečené šunky s pršutem. Díky rychlému zpracování na pánvi si jednotlivé…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme všechny jeho části. Její skvělou, jemnou a…
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku, zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Vložíme na…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Jednoduché a zajímavé jídlo, které spojuje kus masa, zeleninu a netradičně i trochu alkoholu. Křupavý zelený chřest je zabalený v závitku ze sušené šunky a kuřecího prsa…
Do vývaru dáme vařit kousky chřestu a na kousky nakrájenou kedlubnu. Po 15 minutách vložíme mraženou zeleninu a prolisované brambory a dovaříme cca 5 minut. Dokořeníme,…
Do vývaru dáme vařit kousky chřestu a na kousky nakrájenou kedlubnu. Po 15 minutách vložíme mraženou zeleninu a prolisované brambory a dovaříme cca 5 minut. Dokořeníme,…
Chřest zbavíme tvrdých částí a nakrájíme. Uvaříme v 0,5 l osolené vody.Zahustíme moukou, povaříme a rozmixujeme.Nakonec zjemníme mlékem, které necháme lehce přejít varem.
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek…
Chřest očistíme / zelený se nemusí loupat / , odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky. Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky, které po 1/2 minutě…
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Česnek zmáčkněte nožem a nakrájejte na drobné kousky. Z chřestu odstraňte dřevnaté konce, které můžete použít do vývaru nebo zahodit. Z druhé strany naopak odřežte…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Holka u plotny radí: Jak na oblíbené Míša řezy? Dejte je do skleničky a podávejte na party nebo dětem na svačinku!
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy
Domácí vaječný likér: Se smetanou, vanilkou a muškátovým oříškem chutná fantasticky a provoní celý dům