Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konzumní kmínový chléb

Domácí pekárna je osvědčený pomocník při přípravě domácího pečiva. Zkuste v ní připravit snadný konzumní chléb, který je téměř k nerozeznání od toho kupovaného. Jakmile jednou ochutnáte svůj vlastní chleba, určitě jej budete péct častěji.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Klausjakub

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny v pořadí: voda, ocet, sádlo a mouky smíchané se solí kmínem, anýzem a koriandrem. Navrch rozdrobíme droždí. Krok 2: Program nastavíme na nadýchaný a kůrku na tmavou (doba trvání asi 3 hodiny a 10 minut). Po zaznění signálu na přidávání přísad můžeme přisypat semínka. Krok 3: Po upečení chléb vyjmeme, dáme na mřížku a rozprašovačem s vodou lehce pokropíme kůrku. Chléb necháme vychladnout (kůrka neztvrdne). Poté skladujeme zabalený v utěrce a v igelitovém sáčku.

Zveřejněno 29. 5. 2025

Poznámka autora Klausjakub

Recept jsem si složil z několika desítek receptů a z dostupného složení konzumního chleba z obchodu. A opravdu chutná totožně. Chléb je oproti jiným velice trvanlivý a vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní kmínový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58zE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konzumní kmínový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n58zE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, ocet, sádlo, mouka tmavá chlebová žitná, mouka hladká, mouka pizza, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín celý, droždí, anýz, koriandr,

Přidat fotografie receptu