Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová pšeničná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 515 kJ / 362 kcal
Bílkoviny11,50 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,50 g
Tuky2,00 g
– nasycené0,40 g
– nenasycené1,20 g
–– mononenasycené0,20 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy73,00 g
– cukry5,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Domácí chleba z trouby Videorecept

Domácí chleba z trouby

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pečení domácího chleba, zejména kváskového, je velký trend. Kváskový chléb prozatím přenechme zkušenějším a připravte si s námi jednoduchý a chutný chléb upečený v…

lev123

180 min

Celozrnné housky

Celozrnné housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chcete si pochutnat na výborném pečivu? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, které jsou nepřekonatelné nejen pro svou chuť, ale i vůni, která prostoupí…

petulen

120 min

Kváskový chléb podle Jany

Kváskový chléb podle Jany

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer smícháme 2 lž. kvásku 300 g žitné mouky a 300 ml vody, přes noc necháme 10-12 hodin kvasit přikryté igelitem (druhý den je těstíčko řidší pórovité, s bublinkami a…

Toustový chleba z pekárny

Toustový chleba z pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní (Klasik).Po druhém hlazení těsta (před třetím kynutím) vytáhneme háky a urovnáme povrch těsta…

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny mimo škvarky. Necháme vymíchat a vykynout.Potom vysypeme ošatku, do vykynutého chleba zapracujeme škvarky a necháme…

Jikotka

120 min

Domácí tortilly

Domácí tortilly

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Zapneme pekárnu na program těsto. Hotové vykynuté těsto vložíme do sáčku a dáme do lednice odpočinout do druhého dne. Těsto si pak rozdělíme na 12 dílů a vyválíme co…

Ciabatta

Ciabatta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti…

zizala

50 min

Zelné chlebové placky Videorecept

Zelné chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…

cathleen

60 min

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…

Domácí chléb se syrovátkou

Domácí chléb se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…

Meteník z pekáčku

Meteník z pekáčku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pekáček dobře vymažeme povoleným sádlem. Ve vodě rozmícháme droždí, pak přidáme mouky, sůl, kmín a propláchnuté zelí. Umícháme těsto, které ihned, bez kynutí urovnáme…

Domácí chleba bez kvasnic

Domácí chleba bez kvasnic

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…

badak

180 min

Pagáčky s mletými škvarky

Pagáčky s mletými škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…

1 2 3 4 7 9 12