Babiččin voňavý kmínový chléb

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 56 názorů

Suroviny

150 g hustého kefíru
250 g vody
2 lžíce oleje
3 lžičky kmínu
2 lžičky soli
lžička cukru
100 g mouky celozrnné žitné
200 g hladké mouky
280 g pšeničné chlebové mouky
10 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Základní (Klasik).

  2. Máme-li kefír řidší, přidáme lžíci (nebo dvě) pšeničné chlebové mouky, těsto je poměrně husté.

Poznámka

Výsledný chleba je vysoký, lehký, s pravidelnými očky a křupavou kůrkou, pružný a nádherně a výrazně voní....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččin voňavý kmínový chléb

  • Zdena H. Zdena H.(neregistrovaný)

    cathleen:Dnes jsem také zkusila tento recept.Musím přiznat,že stojí opravdu za to upeci chlebíček podle něj.Udělala jsem jak je v receptu a krásně se povedl.Mám pekárnu nedlouho a tak hledám a zkouším různé recepty.Tento zařadím mezi své oblíbené chlebíčkydávám:no:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Tak jsem po delší době vyzkoušela chleba,který jsem ještě nepekla a je opravdu výborný:-p.Akorát jsem neměla hladkou mouku:-O,tak jsem použila zhruba půl na půl žitnou a celozrnnou pšeničnou.I tak se povedl:-)).Právě jsem ještě vlažný posnídala s vaječnou pomazánkou a moc jsem si pochutnala:-p.

    Odpovědět

  • ekin ekin(neregistrovaný)

    neverila som, ze aj celozrnny chlebik moze byt tak lahky, vyskusala som, trosku upravila muky /dala som aj lanove semienka mlete/ a piekla v rimskom hrnci... paraaaaaaada, jemny, makky chlebik, vdaka:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Tak jsem na recept narazila náhodně, zaimprovizovala jsem, použila jsem podmáslí, místo chlebové mouky polohrubá, pekárnu nevlastním, dala jsem droždí vykynout do vlažné vody a zadělala ručně. Péci jsem dala jako chléb bez hnětení, do rozpáleného litinového pekáče s pokličkou asi na 25 min. na 230, pak asi 10 min bez poklice na 200 st. Výsledek úžasný na to, že to byl můj první chleba v životě. Díky Cathleen, foto si dovoluji přidat, když zchladl a rozkrojil se, nějak rychle zmizel:-D:yes:

    Odpovědět

  • Kuchticka Majka Kuchticka Majka

    Cauky Cathleen,Alca mi doporucila tvuj recept:-K, uz je vytisteny a protoze chleba dosel,zitra brzo rano musim zadelat a tak se chystam na tvuj:-p,ale nepecu ani v pekarne,mouku mam jen hladkou bilou nebo tmavou(jinou tady bohuzel nekoupim),kvasnice jen praskove a jogurt ani kefir taky bohuzel nemam.Myslis ,ze mam nejakou sanci upect dobry chleba kdyz bych pouzila pivo?:-?;-(:-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    lakatka::-8děkuju!

    Odpovědět

  • lakatka lakatka

    Výborný chlebík! Neměla jsem kefír, proto jsem dala bílý jogurt. Zadělala
    jsem v pekárně (1,5 h) a pak upekla v el. troubě (10 min. na max., pak 30 min.
    na 190 st.) a potřela vodou.
    Náhodou objevený recept, ale opravdu moc dobrý :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    jirholu: ještě jsem ti, Jiřinko, nepoděkovala za podrobný rozpis surovin i postupu. Díky!:-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    cathleen: Dala jsem o trošku méně vody - 200ml :-8 a po vyndání z pekárny jsem těsto trochu propracovala a ještě nechala asi 30 minut kynout na plechu ;-):-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    jirholu: :-)paráda, Jiřinko, chlebík máš nádherný!
    Jen se chci zeptat (pro ostatní, co by chtěli taky zkusit v troubě), neupravovalas recept ani trošku? Třeba tekutin jsi dala stejně, jako je v receptu? Díky:-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Chleba jsem upekla v troubě a také se povedl :-p:yes:

    Odpovědět

  • Lariska Lariska

    Chlebik dnes vyzkouseny, je vynikajici! Dali jsme tmavou kurku, takze hezky krupe a vevnitr je krasne nadychany :-) Mnam!!! ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jana K.: jujda, Jani...pokud je pekárna jen na 900 g, při závěrečném kynutí a pak i začátku pečení chleba pozorujte - aby vám neutekl do vnitřku pekárny. Už jen pouhým součtem gramáže surovin v receptu mi vychází malilinko přes 1 000 g.
    Kdyby vám při kynutí moc lezl ven, musela byste ho z pekárny vytáhnout a upéct v troubě.

    Odpovědět

  • Jana K. Jana K.(neregistrovaný)

    Podle hodnocení jsem neodolala a dala právě péct Váš chlebík, tak jsem zvědavá. Jen chudák pekárna dostává při hnetení zabrat. Nevím zda je na tento recept vhodná, mám max gramáž 900 g, tak uvidíme zda vydrží a jaký bude výsledek :) Jana

    Odpovědět

  • Božena Božena(neregistrovaná)

    chléb je vynikající!už jiný v pekárně nepeču,protože chutná celé rodině a taky známým,kamarádkám jsem poslala recept.:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: babiččin chleb babiččin domácí chléb babiččin chléba babiččin domácí chleba nejlepší recept na chleba z domácí pekárny-vyzkoušený kmínový chleb babicin chleba babičin chleb babiććiny recepty chleba domácí kmínový chléb do trouby voňavý chléb babičin domácí chléb babiččiny recepty domácí chléb babicciny recepty na chleb babiččiny recepty na chleba babiččiny recepty chleba v pekárně rychlý chléb pečený v troubě recept na kmínový chléb babiččin chleba recept babiččiny recepty domaci pekarna

Zapomněl/a jsem heslo