Ořechovka - likér
Recept ještě nebyl hodnocenOřechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký,…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Sterilovaná červená řepa s křenem je vynikající kombinací, která spojuje sladkost červené řepy s pikantním nádechem křenu. Tento tradiční pokrm je skvělou přílohou k…
Domácí pekárna je osvědčený pomocník při přípravě domácího pečiva. Zkuste v ní připravit snadný konzumní chléb, který je téměř k nerozeznání od toho kupovaného. Jakmile…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Do mísy vložíme vejce, oba cukry a vyšleháme lehce do pěny. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko a bílý jogurt, opět vyšleháme.Nyní prosejeme mouku s kakaem. Dále přidáme…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.Druhý den rozválíme na…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1,5 hodiny. Během…
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec…
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti,…
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jsou napsané za sebou, nastavíme na těsto(u mne č.7), až se těsto zpracuje, dáme na vál zapracujeme těsto a vypracujeme…
Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky…
Marhule umyjeme a rozpolíme. Do kastróla nalejeme ocot, vodu a pridáme cukor. Uvedieme do varu. Do vriaceho nálevu po častiach pridávame marhule, krátko povaríme a…