Ořechovka - likér
Recept ještě nebyl hodnocenOřechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký,…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Domácí pekárna je osvědčený pomocník při přípravě domácího pečiva. Zkuste v ní připravit snadný konzumní chléb, který je téměř k nerozeznání od toho kupovaného. Jakmile…
Sterilovaná červená řepa s křenem je vynikající kombinací, která spojuje sladkost červené řepy s pikantním nádechem křenu. Tento tradiční pokrm je skvělou přílohou k…
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Mouku, na platky pokrajeny tuk, olej, cukr a sul smichame, nakonec pridame zakysanou smetanu a dle potreby vodu. Vytvorene jemne testo zabalime do mikrotenove folie a…
Do mísy vložíme vejce, oba cukry a vyšleháme lehce do pěny. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko a bílý jogurt, opět vyšleháme.Nyní prosejeme mouku s kakaem. Dále přidáme…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Objevte autentickou chuť Střední Asie s tímto uzbeckým jehněčím šašlikem. Šťavnaté kousky jehněčího masa, marinované ve speciální směsi koření a grilované k dokonalosti,…
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jsou napsané za sebou, nastavíme na těsto(u mne č.7), až se těsto zpracuje, dáme na vál zapracujeme těsto a vypracujeme…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
1-Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu .( V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre…
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin). Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny. Do…
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.Druhý den rozválíme na…
Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…