Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 224 kJ / 2 922 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,24 g |
Tuky | 26,02 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 8,06 g |
Sůl | 20,05 g |
Sacharidy | 563,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek vody, mouky a ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple 2-3 hodiny kynout.
Krok 2: Pak lehce propracujeme, uděláme bochník, oválíme ho v mouce a dáme do pomoučené ošatky nakynout. Opět v teple, asi 1-2 hodiny.
Krok 3: Vyhřejeme troubu na 250°C a na dno dáme kastrolek s horkou vodou.
Krok 4: Vykynutý chleba vykulíme s oporou ruky na plech s pečícím papírem nebo fólií, postříkáme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (250°C - 15 minut, pak 200°C - 40-45 minut).
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konzumní kmínový chléb s jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DjR
Moje poznámka
Konzumní kmínový chléb s jogurtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DjR
Nejnovější recepty
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 31 minutami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno 8. 7. 2025 08:01
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 11 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 13 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept kminovy chlebas jogurtem,
chleba z jogurtu,
kminovy chleb s psyliem,
recept na konzumní chleb,
recept na chleba,
jogurtové slané pečivo,
vady kváskového chleba,
chléb konzumní recept,
konzumní chléb recept,
mouka bl 55,
chléb z jogurtu,
kváskový chléb s jogurtem,
recept na kvaskovy chléb pečený v peci,
vady chleba,
chléb konzumní,
kmínový chleba recept,
irský chléb s s jogurtem s polohrubé mouky,
chléb kmínový recept,
konzumni chleba recept,
domácí chleba s jogurtem trouba
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
jogurt bílý,
sůl,
kmín drcený,
olej,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (19)
http://www.kvaskovepeceni.cz/vady-chleba/?fbclid=I...
Děkuji
Mně se odtrhla kůrka jen jednou, a vlastně si dodnes nejsem jistá tím, čím to bylo. - Jak píšu, může to být sladbím kváskem, horším prokvašením těsta a také i tehdy, zapracujete-li při tvarování do bochníku větší množství mouky. Vrstvy těsta k sobě dobře nepřilnou a kůrka se odtrhne.
Když se zakusuju do tohoto, cítím tu nádherně nahořklou chuť kůrky a dávno pozapomenutou vůni kváskového chlebíka na jazyku....
Čtu jen -pravidelně krmený žitný kvásek- a to je něco jiného
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
P.s.kez bych umela kvásek v BL podobě