Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konzumní kmínový chléb s jogurtem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 5. 2015 08:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 224 kJ / 2 922 kcal
Bílkoviny87,24 g
Tuky26,02 g
Vláknina41,35 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 8,06 g
Sůl20,05 g
Sacharidy563,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chleba je velice pružný, výborný i na druhý den (jako ostatně všechny celokváskové chleby), výrazně vonící kmínem.

Zdroj receptu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

cathleen

21. 1. 2019 11:27

Merylas: děkuji, Maruško :-K chleba máš stoprocentně povedený! :-8:yes:

Merylas

21. 1. 2019 11:14

Ivuš, tak jsem vyzkoušela další chleba podle Tvého receptu, na které je spolehnutí. Já se ještě pořád až tak moc s kváskem nekamarádím a pořád se učím. Ale myslím, že se chleba díky Tobě celkem podařil. :-) Přidávám fotku a bod. :-K

cathleen

7. 1. 2019 16:31

KUKI1: tady jsou pěkně vypsané některé vady chleba ;-)
http://www.kvaskovepeceni.cz/vady-chleba/?fbclid=I...

KUKI1

7. 1. 2019 15:27

Kvásek je určitě v pořádku, napadá mě, že jsem možná špatně přeložila chléb. Většinou totiž dělám oválný a jedině tento dělám (nevím proč) kulatý. Zkusím péct na 200 stupnů po celou dobu. Děkuji moc

cathleen

7. 1. 2019 15:19

KUKI1: pokud jste si jistá, že je váš kvásek v pořádku a tohle se vám nestává u jiného kváskového chleba, zkusila bych jako první snížit počáteční teplotu, i na 200°C (a vlastně tak péct po celou dobu).
Mně se odtrhla kůrka jen jednou, a vlastně si dodnes nejsem jistá tím, čím to bylo. - Jak píšu, může to být sladbím kváskem, horším prokvašením těsta a také i tehdy, zapracujete-li při tvarování do bochníku větší množství mouky. Vrstvy těsta k sobě dobře nepřilnou a kůrka se odtrhne.

KUKI1

7. 1. 2019 15:14

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím se stane, že v první fázi pečení se mi oddělí kůrka a vznikne kráter? Stalo se mi to již podruhé a vždy u tohoto chleba. Peču na 230 a pak 200 stupňů. Snažila jsem se dotaz dostat na Vaše stránky Pekarnomanie, ale nedaří se.
Děkuji

cathleen

24. 5. 2015 18:48

tejaja: domácí chleby a hlavně ty kváskové jsou všechny bohužel lepší (musím to tak říct - ne každý může péct doma a musí kupovat), než drtivá většina dnes prodávaných. Ty chutnají jako vařené, jsou gumové už čerstvé - jak střída, tak kůrka.:-//
Když se zakusuju do tohoto, cítím tu nádherně nahořklou chuť kůrky a dávno pozapomenutou vůni kváskového chlebíka na jazyku....

tejaja

24. 5. 2015 18:42

cathleen::-D:-D:-D tak díky za odpoveď. Som prekvapená, príjemne, lebo skutočne vyzerá vynikajúco. :yes::yes::yes: Si šikulka. ;-)

cathleen

24. 5. 2015 07:38

tejaja: :-D díky za kompliment, ale je pečený v obyčejné troubě. Kynutý v ošatce, nesrovnatelně líp drží tvar.

tejaja

24. 5. 2015 07:32

Ivi, ten chlebík je pečený v rúre? Podľa toho, ako vyzerá, by som povedala, že v peci, nie? A predtým bol v ošatke, však? Vyzerá veľmi pekne. :yes:;-)

cathleen

24. 5. 2015 06:55

horenca: nikde spojení -dobře živený kvásek- nevidím:-O
Čtu jen -pravidelně krmený žitný kvásek- a to je něco jiného
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/

horenca

23. 5. 2015 14:00

Také nevím co znamená " dobře živený kvásek" Já to dělám tím spůsobem, že dám trochu vlažného mléka, droždí, trochu cukru, trochu polohrubé mouky a během kynutí ho často míchám abych vyhnala kysličník uhličitý, který zabíjí kvasinky.

maiva

20. 5. 2015 16:02

Další ze série vynikajících chlebů:-O Cathleen, máš to pečení opravdu vychytané:-p+:yes: obdivuji moc.

Betyna

15. 5. 2015 19:20

opět krásný chleba

srettka

15. 5. 2015 13:48

Sakra! Sakra! Sakra! Ten je tak nádhernej, že jsem si málem spolkla vlastní jazyk:-p miluju obyčejný chlebíček a tenhle je deLuxe:yes:
P.s.kez bych umela kvásek v BL podobě :-/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept kminovy chlebas jogurtem chleba z jogurtu kminovy chleb s psyliem recept na konzumní chleb recept na chleba jogurtové slané pečivo vady kváskového chleba chléb konzumní recept konzumní chléb recept mouka bl 55 chléb z jogurtu kváskový chléb s jogurtem recept na kvaskovy chléb pečený v peci vady chleba chléb konzumní kmínový chleba recept irský chléb s s jogurtem s polohrubé mouky chléb kmínový recept konzumni chleba recept domácí chleba s jogurtem trouba

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, jogurt bílý, sůl, kmín drcený, olej, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná

TopRecepty.cz

Konzumní kmínový chléb s jogurtem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DjR