Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkové řízky - kosmatice

Tradiční jarní pochoutkou jsou kosmatice - květy černého bezu obalené v těstíčku a usmažené dozlatova. Křupavé bezinkové květy můžeme podávat s oblíbeným dipem, zeleninovým salátem nebo na sladko s medem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do talíře rozklepneme obě vejce. Rozšleháme vidličkou, zředíme trochou mléka a prošleháme. Krok 2: Jemně osolíme a opepříme, přidáme hladkou mouku a umícháme těstíčko. Nemělo by být ani příliš husté, ani řídké, mělo by dobře držet na bezovém květu. Krok 3: Obalujeme tak, že květ uchopíme za stonek, lehce protřepeme a vložíme do těstíčka. Krok 4: Květy vkládáme jeden po druhém na pánev s rozehřátým olejem (nebo sádlem) a osmažíme je. Krok 5: Po usmažení klademe květy na papírový ubrousek a nůžkami odstřihneme stonek.

TIP: Květy černého bezu - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 5. 2025

Poznámka autora poslirecept

Místo mléka můžeme použít bílé víno nebo pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkové řízky - kosmatice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DYX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkové řízky - kosmatice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2DYX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy černého bezu, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu