

Kynutý švestkový koláč bez kynutí
Suroviny
- Těsto:
- 1 dl mléka
- 75 ml oleje
- 75 g cukru
- špetka soli
- 1 vejce
- 250 dkg polohrubé mouky
- větší 1/4 čerstvého droždí
- Ovoce:
- švestky (já měla směs švestek a špendlíků)
- Drobenka:
- hrubá mouka
- máslo
- mletý cukr
- podle chuti skořice
Postup přípravy receptu
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).
Povrch poklademe vypeckovaným ovocem pokrájeným na poloviny (pokud je kyselejší můžeme promíchat s mletým cukrem) a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C zhruba 45 minut (dle trouby).
Poznámka od kuchařky
Vydrží chutný i několik dní.
UPOZORŇUJI, že toto množství těsta je do kulaté formy o průměru 24 cm. Pokud chcete péct v klasickém plechu, množství zdvojnásobte.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynutý švestkový koláč bez kynutí
-
Tento koláč peču velice často, je rychlý, jednoduchý, vždy se povede a rodině chutná!!!!
-
Ahoj Avynko ,tak jsem dělala konečně koláč.Chuťově je moc dobrý,ale měla jsem řídké těsto,ale přesto jsem to zvládla.Nevím zda to tak má být,nebo jsem se sekla v přepočítávání, protože jsem ho pekla na plechu.Takže koláč výborný.Pokusím se přidat fotku.
-
Jana : Janičko, jsem ráda, že vám chutná
. Je s ním daleko méně práce než s kynutým a výsledek srovnatelný, ne-li ještě lepší (hlavně druhý den)
-
Výborný koláč!!!
-
Avynka: Díky Avynko za odpověď.Vyzkouším a dám vědět.
-
Fikina: Fikinko, kvásek nedělejte. V mouce udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí, zasypejte cukrem, na to mléko, sůl a ostatní ingredience, hned zpracovat těsto a šup s ním do formy
.... určitě se povede - dejte vědět
-
Mám prosím dotaz.Dělá se kvásek?Ráda bych to vyzkoušela.Děkuji za odpověď.