Broskvový kompot
Broskvový kompot je jemně sladká pochoutka, která připomíná chuť léta. Hodí se k moučníkům, do jogurtu i jako samostatný dezert. Díky jednoduché přípravě si můžete vychutnat ovoce v nejlepší formě i mimo sezónu.
Postup přípravy
Krok 1: Broskve omyjeme, spaříme po částech v horké vodě, ochladíme studenou vodou a oloupeme.
Krok 2: Pak broskve ihned rozpůlíme keramickým nožem, vyjmeme pecku a broskve vložíme do studené vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.
Krok 3: Vodu svaříme s cukrem. Do vypařených sklenic narovnáme okapané půlky broskví a zalijeme je sladkým nálevem. Sklenicím dobře otřeme hrdla a zavíčkujeme je.
Krok 4: Sterilujeme při 85 °C zhruba 20–25 minut.
Zveřejněno 30. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y3pY
Moje poznámka
Broskvový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y3pY
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 14 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 19 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 28 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
voda,
cukr krystal
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.