Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový kompot

Broskvový kompot je jemně sladká pochoutka, která připomíná chuť léta. Hodí se k moučníkům, do jogurtu i jako samostatný dezert. Díky jednoduché přípravě si můžete vychutnat ovoce v nejlepší formě i mimo sezónu.

Hodnocení receptu je 4,0 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Broskve omyjeme, spaříme po částech v horké vodě, ochladíme studenou vodou a oloupeme. Krok 2: Pak broskve ihned rozpůlíme keramickým nožem, vyjmeme pecku a broskve vložíme do studené vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Krok 3: Vodu svaříme s cukrem. Do vypařených sklenic narovnáme okapané půlky broskví a zalijeme je sladkým nálevem. Sklenicím dobře otřeme hrdla a zavíčkujeme je. Krok 4: Sterilujeme při 85 °C zhruba 20–25 minut.

TIP: Jak zavařovat v zavařovacím hrnci - rady a tipy

Zveřejněno 30. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y3pY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y3pY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
broskve, kyselina citronová, voda, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu