Pomerančové hřebínky bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

90 g bezlepkové mouky Schär B
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanu
60 g moučkového cukru
100 g margarínu (Stelly nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
čokoládová pomazánka bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
čokoládová poleva
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili.

  2. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hřebínky. Pečeme při 160°C asi 8 min.

  3. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.

  4. Slepíme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Polovinu každého hřebínku namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme cukrovým zdobením.

    Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření Orion (neobsahuje mléko) a kousku ztuženého tuku.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Pomerančové hřebínky bez lepku, mléka a vajec

Tématické fráze: čokoládová poleva bez lepku hřebínky cukroví bezlepkové cukroví recepty vánoční bezlepkové cukroví recepty cukroví bez mleka a vajec poleva bez lepku čokoládová poleva recept bez lepku čokoládové hřebínky cukroví bez mouky,vajec,mléka čokoládová poleva vejce polevy bez mléka a vajec vařeni bez vajec recept bez mléka a bez mouky vánoční cukroví recepty s fotkou