Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soukenický řízek podle ČSN

Poctivý soukenický řízek podle ČSN si nyní můžete podrobného postupu připravit i doma. Jemně mleté vepřové masíčko ve směsi zjemněné mlékem stačí vytvarovat do podoby řízku, a usmažit v trojobalu. Kouzlo spočívá nejen v mletí masa, ale i v jemnosti strouhanky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutý vepřový bůček pečlivě vykostíme, zbavíme chrupavek a kůže a jemně umeleme. Krok 2: Směs mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce prošlehané s mlékem a směs pečlivě promícháme. Vložíme do lednice a necháme odležet. Krok 3: Ze směsi vytvarujeme ploché 7-10 mm vysoké oválné řízky a postupně je obalíme nejprve v prosáté mouce, poté v osolených vejcích rozmíchaných s mlékem, a nakonec v prosáté strouhané housce. Krok 4: V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a řízky v něm usmažíme dozlatova z obou stran. Krok 5: Podáváme s bramborami nebo se zeleninovým salátem.

TIP: Oblíbené přílohy z brambor

Zveřejněno 14. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soukenický řízek podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDzG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soukenický řízek podle ČSN

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxDzG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček vepřový, sůl, pepř mletý, vejce, mléko, mouka hladká, vejce, mléko, houska, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu