Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý borůvkový koláč

Voňavá borůvková buchta s drobenkou je klasika, která nikdy nezklame. Jemné těsto, šťavnaté čerstvé borůvky a křupavá drobenka vytvářejí perfektní moučník, který je skvělým pohoštěním nejen k nedělní kávě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Borůvky omyjeme a osušíme. Krok 2: Polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme cukr, vanilkový cukr a promícháme. Krok 3: Přidáme kousky změklé Hery a rukou zpracujeme na drobenku. Krok 4: Třetinu drobenky odložíme, do zbytku vlijeme mléko s rozšlehaným vejcem a umícháme těsto. Krok 5: Na připravený plech nalijeme těsto, posypeme borůvkami a odloženou drobenkou. Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30-40 minut. Krok 7: Upečený moučník necháme zchladnout, nakrájíme na řezy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

TIP: Borůvkové dobroty z různých druhů borůvek

Zveřejněno 20. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6g10

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6g10

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, cukr krupice, cukr vanilkový, kypřící prášek, vejce, mléko, borůvky, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu