Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový koláč

Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče, drobenka zezlátne a můžete si ho vychutnat s šálkem dobré kávy.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

16. 7. 2008 18:01

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 545 kJ / 3 237 kcal
Bílkoviny81,01 g
Tuky96,85 g
Vláknina16,84 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 477 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy502,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 8. 2023 12:32

kveta.ponikelska@seznam.cz: určitě v zimě je používám i třeba rybíz a nemám problém;-)

Dají se použít Mražené borůvky?

Geryyy Geryyy

9. 8. 2023 17:44

Zkusili jsme upéct a na mě je buchta dost suchá, příště by to chtělo tvaroh nebo puding. Vyskočila mi pěkně ale je to suché těsto. Taky mi vadí neuvedení poměru k drobence...
Jinak se a těstem pracuje dobře.

Veronika

1. 8. 2016 21:07

takže naprosto dokonalý rychlí a moc dobrý recept děkuji :yes:

Řezáčová Ludmila

3. 7. 2016 11:14

Kynutý je kynutý. Peču téměř stejný a vždy je to záležitost půl dne. A pokud se ještě ozdobí kopečkem šlehačky, je to ňamka náramná. ;-)

martulkamala

28. 2. 2015 17:08

Před 5ti minutami jsem vytáhla z trouby a půl plechu je pryč:yes:Je to super mnamka a to jsem použila borůvky ze Šumavy mražené.:-)Díky za super receptík.:yes:

Jarus87 Jarus87

27. 2. 2015 18:56

Peču poněkolikáté a vždy je plech fuč :-p

Jarus87

27. 2. 2015 18:53

Super recept :yes: už peču poněkolikráté,mňam!:-p

bobzbrd

23. 7. 2013 14:44

A dají se kanadské borůvky také konzervovat - kompot...

spagetka spagetka

23. 7. 2013 14:37

bobzbrd: Když sjedeš na komentáře dolů, tak tam píše Bibinka o kanadských borůvkách ;-);-);-);-)

bobzbrd

23. 7. 2013 14:31

Zkoušel to někdo z kanadských borůvek?
Děkuji za rychlou odpověď!

Denisa

9. 7. 2013 07:20

Je LUXUSNÍ!! :-) DÍKY!:-p

Denisa

8. 7. 2013 13:50

Už se peče a těším se na něj :-)

RadkaS RadkaS

11. 8. 2011 19:43

Zrovna mam kolac v troube tak jsem zvedava jak to dopadne. Pouzila jsem mrazene lesni plody tak uvidime. :-)

Moonia

5. 8. 2011 13:15

Hmmm, tak tento koláč u nás jednoznačně vede :yes: Přidávám fotku svého dílka, i když jsem místo borůvek použila švestky, snad to nebude moc kompromitovat s názvem :-D :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: borůvkový koláč borůvkový koláč recept koláč s borůvkami borůvkové koláče koláč borůvkový recept na borůvkový koláč borůvkoví koláč posypka na kolac boruvkový koláč s posýpkou borůvkový recept borůvkový koláč vynikající borůvkový koláč recepty boruvkovy kolac borůvkový koláč sušené droždí borůvkový moučník borůvkové moučníky posipka na kolac boruvky kolac top recepty boruvkový koláč borůvkové recepty

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera, mléko, kvasnice, vejce, sůl, borůvky, máslo, cukr krupice, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Ox