Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový sachr

Oblíbený sachr můžete připravit i netradičně - z cukety. Díky ní je korpus krásně vláčný a dlouho čerstvý. Meruňková marmeláda a čokoládová poleva dodají dezertu klasickou chuť, kterou si zamilujete v této odlehčené a originální verzi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

dortová forma o průměru 24 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu o průměru 24 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr, kakao a cuketu. Vymícháme těsto. Krok 4: Těsto vlijeme do připravené dortové formy. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Krok 5: Vychladlý dort rozkrojíme, pomažeme obě části marmeládou a opět složíme. Krok 6: Čokoládu, máslo a mléko zahřejeme, rozmícháme a nalijeme na střed dortu. Plochým nožem ji shrneme ke krajům. Povrch i strany uhladíme a posypeme plátky mandlí.

Zveřejněno 3. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový sachr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgGw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový sachr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgGw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, kypřící prášek, cukr vanilkový, kakao, čokoláda na vaření, máslo, mléko, marmeláda meruňková, mandle, mouka hrubá, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu