Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové bramboráky

Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i večeři, a nejlépe chutná s čerstvou zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Křen nastrouháme. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Krok 2: K bramborám přidáme mleté maso, vejce, křen a nadrobno pokrájené jarní cibulky. Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 3: Z masové směsi vytvarujeme placičky asi o průměru 8 cm. Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji smažíme pomalu z obou stran bramboráčky, které dáváme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný olej.

TIP: Jak zpracovat brambory?

Zveřejněno 28. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQjO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQjO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, maso hovězí mleté, vejce, křen, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu