Krůtí maso v bramboráku

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

Krůtí maso (maso na řízky buď vykostěné, nebo plátky z prsou)
3 velké brambory
mletá paprika
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a sůl hodně vetřeme do masa, taktéž i pepř a papriku. Pak si oloupeme a nastrouháme brambory, z nich hodně vymačkáme tekutinu, aby se dělalo trochu jako těstíčko, osolíme je, přidáme papriku a promícháme.

  2. Dáme si rozehřát olej, na maso natřeme a přitiskneme zatím z jedné strany strouhané brambory a touto stranou dáme péct a mezi tím si navrstvíme druhou stranu a po propečené době otočíme a zase propečeme.

Poznámka

Možná by to šlo i zapéct v troubě a chci to vyzkoušet příště. O receptu se bavily 2 ženský v Kauflandu a pravili, že je to rychlé a moc dobré-nastražila jsem uši a tady je pro vás recept a ženský měly pravdu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 232 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí maso v bramboráku

  • spagetka spagetka

    helena: recept je z roku 2010, nenapadlo Vás, že za těch 6 let je nejspíš dávno opravený? ;-):-D

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    nevidim nikde žádne pravopisné chyby

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Neovládam český jazyk až tak dokonale,ale aké chyby:-?:-?

    Odpovědět

  • vřeteno vřeteno(neregistrovaný)

    až na ty pravopisné chyby...

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, nejen krůtí je v bramboráku skvělé:-p:yes:. :-!:-)):yes::yes::yes: +18

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bibinko:-Kbáječná to dobrota:-p co nejeden chuťový pohárek polechtá a 17.bodka tak ta je jasně Tvá;-)

    Odpovědět

  • janusa janusa

    :yes:ňamy ňamy:-)):-p:-p:-p+1

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám hlad:-(:-)):-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iruna Iruna

    posílám bod:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    :yes::yes: bodík letí

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Tenhle recept jsem kdysi viděl v televizi s Jacquesem Pepinem a Julií Child (tady v Americe), nebylo to s krůtou ale s lososem. A bylo to dóóóbré. Rozhodně doporučuju zkusit. Losos moc dlouhou dobu na udělání nepotřebuje, jak brambory zezlátnou, už je to dost. :-8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, paráda:yes:+9

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bibi:yes:dělám podobně,jen místo papriky dávám majoránku a tady tomu říkáme Ondráš;-)masíčko může být i z čuníka:-Ddalší bodík:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko mňam mňam.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Bibi, někdy není na škodu nastražit uši, viď? :-);-) Dělala jsem jednou uzenou krkovičku v bramboráku v troubě, ale mám-li být upřímná, nebylo to ono. V tomto případku bych smažila, jak to máš Ty. Já jen to maso lehce obalím v mouce - krátce před smažením a Tobě posílám za dobrůtku bodík. :-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: maso v bramboráku krůtí prsa v bramboráku krůtí maso s bramborem bramborák ondráš krůtí maso recepty krůtí maso v troubě maso k bramborákům ondráš maso v bramboráku maso v bramboráku v troubě krůtí řízek v bramboráku maso obalene v bramboraku krůtí maso recept maso v bramboraku krůtí ondráš maso k bramboráku maso v bramboráku recept krůtí kousky s bramboráčky krůtí řízky v bramboráku maso s bramboráčky recept na maso v bramboraku

Zapomněl/a jsem heslo