Křen - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Energie | 346 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Okurky velmi dobré
Recept ještě nebyl hodnocenZavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od…
Rychlokvašky
Recept ještě nebyl hodnocenRychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé…
Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
"Znojemský" nálev na okurky
Recept ještě nebyl hodnocenZnojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Pikantní kvašáky
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…
Kvašáky II
Recept ještě nebyl hodnocenKvašáky jsou oblíbenou pochoutkou vrcholícího léta. Mnoho lidí si myslí, že vyrobit dobré kvašáky je umění. Právě naopak, je to velmi snadné! Připravíme je z…
Nálev na červenou řepu
Recept ještě nebyl hodnocenČervená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Zavařená kukuřička-jako okurky
Recept ještě nebyl hodnocenKukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Láčenky a kvašáky
Recept ještě nebyl hodnocenLáčenky: Do dobře vymyté sklenice naskládáme na těsno pečlivě omyté a opláchnuté okurky, předtím ale každou propíchneme vidličkou a prokládáme je vypsanými…
"Zavařené" kvašáky
Recept ještě nebyl hodnocenNálev na okurky převaříme a necháme zchladnout. Množství volíme podle počtu okurek, které budeme nechávat kvasit.Na dno čistých, vypláchnutých sklenic dáme kopr, kolečka…
Kvašáky alá "Sparta" dle Jožky Valáška
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Kvašáky alá "Sparta" dle Jožky Valáška
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Rychlokvašky pro dědu
Recept ještě nebyl hodnocenVodu s cukrem, cukerínem, solí a kořením sváříme 5 minut, přilijeme ocet a necháme vychladnout.Omyté okurky vidličkou hodně propícháme (oloupané salátovky nepropichujeme…
Cuketové zelí s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové zelí z jemně nastrouhané cukety a výrazného křenu je vhodné k masu nebo vegetariánským pokrmům, kterým dodává osvěžující a kořeněnou chuť. Rychlá a snadná…
Zavařené okurky bez vaření nálevu
Recept ještě nebyl hodnocenNa dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a…
Brambory "na loupačku"
Recept ještě nebyl hodnocenLevné bramborové jídlo našich babiček bude znát jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu.
Salát z červené řepy s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi jednoduchý a na přípravu snadný recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese…
Salát z hlávkového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Sterilované okurky - sladkokyselé
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky řádně očistíme. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme. Zavíčkujeme a vaříme ( v zavařovacím hrnci s…
Křenová omáčka s uzeným
Recept ještě nebyl hodnocenMáte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Sterilovaná červená řepa s křenem
Recept ještě nebyl hodnocenČervenou řepu uvaříme cca 30 minut varu, necháme vychladnout, oloupeme. Nakrájíme na požadovanou velikost,(já dělám na robotu na nudličky).Svaříme nálev, necháme…
Vejmrda po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenVejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Další suroviny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 18 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více