Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné lívance

Nadýchané lívance s plátky jablek a vůní skořice vám připomenou chvíle strávené u babičky. Podávejte je teplé s jogurtem, javorovým sirupem nebo obalené ve skořicovém cukru – takhle chutná domov.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 30 minut kynutí

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 30 minut kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme s lžící cukru a trochou teplého mléka. Přidáme lžíci mouky a necháme asi 10 minut vzejít kvásek. Krok 2: Vmícháme zbytek mléka, mouku, vejce, cukr a sůl a necháme těsto 30 minut kynout. Krok 3: Jablka omyjeme, vykrájíme z nich jádřince a nakrájíme je na kolečka. Krok 4: Do těsta namáčíme plátky jablek a hned je klademe na rozpálenou pánev s trochou másla. Opečeme z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme ozdobené bílým jogurtem, javorovým sirupem nebo opečenými jablíčky. Skvělé jsou i horké obalené ve skořicovém cukru.

TIP: Domácí skořicový cukr

Zveřejněno 10. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wELq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablečné lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wELq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, jablko, vejce, cukr krupice, droždí, sůl, jogurt bílý, sirup javorový, jablko

Přidat fotografie receptu