Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové řezy s jogurtem

Dýňové řezy jsou lahodným moučníkem, který krásně vystihuje vůni i barvy podzimu. Dýně, surovina k této době roku neodmyslitelně patřící, dodává těstu vláčnost, jemnou nasládlost a spolu se skořicí vytváří dokonale hřejivou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vendy1398

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Dýni oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na menší kousky a nastrouháme najemno. Krok 3: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Vejce vyšleháme s cukry a olejem do pěny. Postupně přidáváme ostatní suroviny. Nakonec přidáme dýni. Krok 5: Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby a řezy pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Krok 6: Hotové řezy můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

TIP: Dýně nasladko - tipy k přípravě

Zveřejněno 4. 10. 2025

Poznámka autora vendy1398

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové řezy s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB3v

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové řezy s jogurtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB3v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka polohrubá, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, vejce, jogurt bílý, kůra citronová, skořice mletá

Přidat fotografie receptu