Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v jogurtu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 5. 2009 20:40

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Konzumujeme s hriankou, ale je to aj super príloha ku grilovanému mäsku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Imprese

24. 6. 2021 12:29

Eliza: Hrianka je topinka.:yes:

magdalenka

18. 6. 2011 11:57

Dnes som miesto jogurtu použila hustý zahraničný kefír (doslova sa dal krájať, jesť lyžicou), pokrájaný lilek som uvarila v slanej vode. Pokvapkala som zmes štedro oliváčom.

magdalenka

11. 7. 2010 13:48

blikni, ja viem, je to prudko jedlé...chce sa mi napísať "žravé"...;-)

blikni

11. 7. 2010 11:49

Tak jsem se dnes inspirovala tímto receptem, lilek je upečený (posypala jsem ho pepřem a gril. kořením a potřela oliv. olejem) a musím ho dát vychladit. Ale taky chodím furt ujídat :-p:-p, tak nevím, jestli bude co chladit :-?. Původně má být až na večer... :-// Posílám bodík za výbornou baštu.

magdalenka

15. 5. 2009 11:25

Včera večer som vyrábala tento lilek. Ovplyvnená Eliziným marinovaným lilkom, som tentokrát lilek nepiekla, ale povarila. Výsledok je tiež dobrý, je to jednoduchší a dietnejší spôsob úpravy. Iba doporučujem lilek po uvarení dobre nechať okapať na sitku, aj mierne vytlačiť.

magdalenka

7. 5. 2009 19:21

Marisko, u známych som jedla ešte zapečený lilek, paradajky, mleté mäso, asi je to musaka, neviem, netrúfam si to napodobniť. Ďalej lilek plnený a upečený. Nie sme spolu často, bývajú asi 350 km od nás, iba 2-3 x do roka sa navštívime...

maris

6. 5. 2009 21:05

Magdalenko, jestli máš ještě jiné recepty na lilky, tak je, prosím, přidej:-) Budu se těšit:-)

magdalenka

6. 5. 2009 20:20

Maris, som potešená krásnou fotečkou! Aj tým, že Ti chutilo, samozrejme.;-)
Najprv som to robila iba bez jogurtu a nakrájala do toho sušené paradajky a petržlenovú vňať. Teraz to robím obyčajne s jogurtom. Mám známych, čo majú korene na Balkáne a oni z baklažánu varia úžasné veci...

maris

6. 5. 2009 13:52

Magdalenko, je to neskutečně dobré. Já dělám docela často lilek na grilu a k tomu jogurtovo-česnekovou omáčku, ale takhle to je o moc lepší, chutě se krásně propojí. Měla jsem jen jeden lilek a celý jsem ho snědla sama:-8 Tak dlouho jsem chodila ochutnávat, až nic nezbylo :-8:-))Dovolila jsem si přidat fotky a samozřejmě bodík:yes::yes:

zizala

6. 5. 2009 10:49

Dělám stejně i z patizonů nebo cuket a nejvíc nám k tomu chutná tymián;-)

Paprika

6. 5. 2009 07:15

Tak toto jsem myslím jedla v Turecku. Byla to dobrota. :yes::yes::yes:

Eliza

5. 5. 2009 21:41

Jestli můžu, tak podle mně se k lilku nejvíc hodí hladkolistá petrželka, je taková jemná, přesto výsledek chuťově ovlivní...
Ani čerstvá bazalka by nebyla špatná, ale tenhle recept mi trochu voní Řeckem a tam se, jak známo, bazalka nepoužívá, spíš roste coby plevel ;-)
Já bych zvolila petrželku, grilovací koření a podobné směsi jsou příliš zavazující (určující) a vytvoří tak trochu "prefabrikovanou" chuť.

Eliza

5. 5. 2009 21:34

Teď jsi mi připomněla, že jsem nenapsala do kebabu gyros koření! Jdu to napravit!! ;-)

magdalenka

5. 5. 2009 21:27

A skúšala som to pred pečením posypať aj grilovacím korením. Ale myslím, že to nie je to pravé orechové. Skô:-Or nejaká bylinka, niečo zelené...poraďte, čo sa hodí?

Eliza

5. 5. 2009 21:11

No - to víš, že ukládám jako divá (i když budu potom konzumovat opatrně a méně - "skrzevá" ten ošklivý jo-jo efekt :-D )

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: lilek na grilu lilek recepty recepty z lilku úprava lilku lilek úprava uprava patizonu oblubené recepty lilek s jogurtem lilek recept recepty z patizonu grilovaný patizon recepty lilek recepty na úpravu lilku priprava patizonu lilek priprava hrianka lilky v jogurtu lilek na gril recept lilek grilovaný lilek řecký recept

Suroviny: baklažán, sůl, olej, česnek, pepř černý, jogurt

TopRecepty.cz

Lilek v jogurtu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5XX