Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženice z lišek

Mezi nejoblíbenější pokrm z čerstvých hub patří bezesporu smaženice, kterou zvládnou připravit i začátečníci. Smaženice z čerstvých lišek má jemně kořenitou chuť a nejlépe si ji vychutnáte s krajícem čerstvého chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lišky očistíme a nakrájíme. Vajíčka rozklepneme a rozšleháme. Krok 2: Lišky vložíme na pánev a podlijeme 2–3 lžícemi vody‚ aby se nepřilepily na dno. Krok 3: Na mírném ohni za ob­čas­ného míchání dusíme. Přidáme trochu kmínu. Krok 4: Těsně před dokončením‚ když jsou houby měkké‚ přidáme máslo a rozšlehaná vajíčka, která necháme srazit. Krok 5: Smaženici osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

TIP: Houbové škvarky z čerstvých lesních hub

Zveřejněno 10. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženice z lišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L903r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smaženice z lišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L903r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lišky, máslo, vejce, kmín celý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu