Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženice z lišek

Mezi nejoblíbenější pokrm z čerstvých hub patří bezesporu smaženice, kterou zvládnou připravit i začátečníci. Smaženice z čerstvých lišek má jemně kořenitou chuť a nejlépe si ji vychutnáte s krajícem čerstvého chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lišky očistíme a nakrájíme. Vajíčka rozklepneme a rozšleháme. Krok 2: Lišky vložíme na pánev a podlijeme 2–3 lžícemi vody‚ aby se nepřilepily na dno. Krok 3: Na mírném ohni za ob­čas­ného míchání dusíme. Přidáme trochu kmínu. Krok 4: Těsně před dokončením‚ když jsou houby měkké‚ přidáme máslo a rozšlehaná vajíčka, která necháme srazit. Krok 5: Smaženici osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

TIP: Houbové škvarky z čerstvých lesních hub

Zveřejněno 10. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smaženice z lišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L903r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smaženice z lišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L903r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby lišky, máslo, vejce, kmín celý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu