Smaženice z lišek
Mezi nejoblíbenější pokrm z čerstvých hub patří bezesporu smaženice, kterou zvládnou připravit i začátečníci. Smaženice z čerstvých lišek má jemně kořenitou chuť a nejlépe si ji vychutnáte s krajícem čerstvého chleba.
Postup přípravy
Krok 1: Lišky očistíme a nakrájíme. Vajíčka rozklepneme a rozšleháme.
Krok 2: Lišky vložíme na pánev a podlijeme 2–3 lžícemi vody‚ aby se nepřilepily na dno.
Krok 3: Na mírném ohni za občasného míchání dusíme. Přidáme trochu kmínu.
Krok 4: Těsně před dokončením‚ když jsou houby měkké‚ přidáme máslo a rozšlehaná vajíčka, která necháme srazit.
Krok 5: Smaženici osolíme, opepříme a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 10. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smaženice z lišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L903r
Moje poznámka
Smaženice z lišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L903r
Nejnovější recepty
Skořicové s kytičkou
Přidáno před 1 hodinou
Miništóly
Přidáno před 2 hodinami
Křenové jednohubky s jeřabinou
Přidáno před 3 hodinami
Odpalované těsto podle Heleny Fléglové
Přidáno před 4 hodinami
Zázvorky
Přidáno před 6 hodinami
Nejrychlejší domácí nachos z tortilly
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustý česnekový krém
Danna před 42 minutami
Vepřový ptáček v rozletu
Slavista62 před 1 hodinou
Milčiny macešky
SimonkaMona před 1 hodinou
Nadýchaná piškotová roláda
Ellisska před 1 hodinou
Jablečný koláč našich babiček
Kebloood před 3 hodinami
Rajská omáčka
Kebloood před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lenny199 před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
essinKa před 4 hodinami
Svatomartinské rohlíčky
janatka před 5 hodinami
Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením
brtna před 7 hodinami
Suroviny:
houby lišky,
máslo,
vejce,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.