Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby Lišky - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie141 kJ / 34 kcal
Bílkoviny1,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,40 g
Tuky1,40 g
– nasycené1,20 g
– nenasycené0,20 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,40 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Polévka z lišek

Polévka z lišek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…

Colombo65

30 min

Jelení steak

Jelení steak

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…

1974andrea

50 min

Lišky na slanině

Lišky na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na…

1974andrea

30 min

Kapustový krém s liškami a slaninou

Kapustový krém s liškami a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kapustu rozebereme na listy, důkladně omyjeme a pokrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji…

Lišky ve volském oku

Lišky ve volském oku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…

Krkovička vesnického flamendra

Krkovička vesnického flamendra

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…

Teplý fazolkový salát s liškami

Teplý fazolkový salát s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme…

Krkovička s liškami

Krkovička s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a…

maris

60 min

Smaženice z lišek s koprem

Smaženice z lišek s koprem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na kousku másla v kastrolu zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme očištěné lištičky, přiklopíme a dusíme doměkka - občas zkontrolujeme a podlijeme trochou…

Eja57

45 min

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na polovině másla zvolna podusíme bílé části cibulek a očistěné lišky, osolíme, opepříme. Rýži uvaříme podle návodu. Když jsou lišky hotové, přidáme kari, necháme ho…

Houbová specialita s pečenými brambory

Houbová specialita s pečenými brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Brambory dobře očistíme, osušíme, podélně rozkrojíme. Plech vymažeme olejem, posypeme kmínem a poklademe půlkami brambor (rovnou částí dolů), vložíme do předehřáté…

MamlajdaD

45 min

Zapečené večky, nebo tousty s liškama

Zapečené večky, nebo tousty s liškama

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí…

Bibinka

30 min

Rýže s liškami a chorizem

Rýže s liškami a chorizem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Rýži (použila jsem basmati) dáme vařit podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vhodíme nakrájené šalotky. Necháme je zpěnit, pak přidáme lišky, malé…

Angel 666

30 min

Kuřecí po lovecku

Kuřecí po lovecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…

1 2 3 4 5