Jidáše

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: 1,5 hodiny Moučníky , Kynuté, Ostatní 2 názory

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
50 g cukru
2 žloutky
70 g tuku
1x droždí
mléko
1 vejce na potření
med dle chuti
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, tuk a žloutky utřeme, osolíme, přidáme mouku a vykynutý kvásek a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme.

  2. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jidáše

  • Michalcicek Michalcicek

    Výborný recept, díky. Jidáše jsou výborné:yes::-p

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Dneska jsem dělala z tohoto těsta skořicové Františky. Poprvé, a mohu doporučit, těsto je to moc dobré, dobře se s ním pracuje. Přidala jsem citr. kůru,van. cukr, jako tuk jsem použila Heru. Budu z toho dělat i mazance a všechno sladké,kynuté pečivo.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jidaš jidáše těsto na jidáše jidáši jidáše pečivo pečené jidáše skořicové jidášky jidáše s medem kynuté jidáše pečivo jidaš jidáši pečivo pečený jidáš jidáš s medem pečivo jidáše jidáše recept recept na jidase výborné jidáše skořicové jidáše jidáš pečivo recepty na jidáše

Zapomněl/a jsem heslo