Jidáše

Moučníky KynutéOstatní Doba přípravy: 1,5 hodiny 5 názorů

Moučníky KynutéOstatní Doba přípravy: 1,5 hodiny 5 názorů

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
50 g cukru
2 žloutky
70 g tuku
1x droždí
250 ml mléka
1 vejce na potření
med dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, tuk a žloutky utřeme, osolíme, přidáme mouku a vykynutý kvásek z mléka, cukru a droždi a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty pak stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme.

  2. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

Komentáře k receptu Jidáše

  • Marketa75 Marketa75

    :yes:výborné jednoduché

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++ (autorka receptu)

    LentilkaB: doplněno:-K

    Odpovědět

  • LentilkaB LentilkaB

    Dobry vecer, mohu se zeptat, kam se podelo to mleko? V surovinach neni uvedeno mnozstvi a v postupu mleko neni vubec, tak nevim... jeste nikdy jsem Jidasky nedelala, kouknu na jine recepty, ale bylo by fajn to tu upresnit, dekuji ;-)

    Odpovědět

  • Michalcicek Michalcicek

    Výborný recept, díky. Jidáše jsou výborné:yes::-p

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Dneska jsem dělala z tohoto těsta skořicové Františky. Poprvé, a mohu doporučit, těsto je to moc dobré, dobře se s ním pracuje. Přidala jsem citr. kůru,van. cukr, jako tuk jsem použila Heru. Budu z toho dělat i mazance a všechno sladké,kynuté pečivo.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jidáše jidaš jidáši těsto na jidáše pečené jidáše jidáše pečivo jidáše s medem kynuté jidáše skořicové jidášky pečivo jidaš jidáše recept pečivo jidáše pečený jidáš jidáši pečivo jidáš s medem recept na jidase výborné jidáše jidáš pečivo jidáš recept skořicové jidáše