Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené čočkové karbanátky

Zdravější alternativou ke klasickým masovým karbanátkům jsou pečené karbanátky z vařené červené čočky, které ocení nejen vegetariáni. Karbanátky jsou navíc bohaté na rostlinné bílkoviny a vlákninu, tudíž zasytí na delší dobu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a vaříme ve vroucí vodě zhruba 10-15 minut do změknutí. Po uvaření čočku scedíme a dáme do mísy. Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Do mísy k čočce přidáme brambory, cibuli, vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku a strouhanku dle potřeby. Vše promícháme. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 5: Karbanátky vyrovnáme na plech, potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C zhruba 30 minut. V půlce pečení karbanátky obrátíme a opět potřeme olejem. Krok 6: Hotové karbanátky můžeme podávat se zeleninovým salátem.

TIP: Z čeho upéct falešné karbanátky nebo sekanou?

Zveřejněno 23. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené čočkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg2w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené čočkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka červená, brambory, cibule, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, strouhanka, olej řepkový

Přidat fotografie receptu