
Katův šleh a bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 532 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a oloupeme. Zbývající zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na tenké půlměsíčky, 4 stroužky česneku na…
Do pomalého hrnce vše jen vložíme a necháme ho pracovat. Maso se rozpadá a díky koření je guláš opravdu vynikající. Podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.
Žádná zabíjačka se dříve neobešla bez pravé černé polévky s kroupami, lidově řečené prdelačky (také prdelanky) . V dnešní době se dá vepřová krev objednat u řezníka,…
Krkovice má své zastánce, ale i odpůrce. Pro jedny maso šťavnaté, pro druhé prostě kus flákoty. My vám přinášíme recept na jednoduché zpracování krkovice, které si…
Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou.…
Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř…
Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme zásmažku. Jakmile cibule s moukou začne zlátnout, odstavíme z ohně a…
Nejdříve si očistěte a nakrájejte brambory na kostičky a pórek na kolečka. Česnek prozatím jen oloupejte. Olej rozpalte ve velkém hrnci, snižte plamen na střední,…
Zeleninu si očistíme a nakrájíme-cibuli na tenká půlkolečka, žampiony na silnější plátky a papriky rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky.Špek nakrájíme na menší…
Růžičky brokolice uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Očistěné brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, vegetu a sůl…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby…
Omytou pohanku nasypeme do 1.5 hrnku vroucí osolené vody. Přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a na 20 minut zabalíme do peřin. Cibule pokrájíme…
Nejprve přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme.Osolíme a dáme vařit…
Plátky masa u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni…
Cuketu si bez výhrad zamiluje snad každý, hlavně pro její všestranné využití v kuchyni. Sezóna je v plném proudu, a tak pro vás máme recept na cuketový nákyp, který lze…
Oloupané a umyté brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a smícháme se všemi uvedenými surovinami, jako na bramborákové těsto. Kávovou lžičkou těsto nabíráme…
Milujete křupavé a zlatavé bramboráky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z brambor a cukety. Je to skvělý oběd, výborná příloha a lahodná večeře. Potěště rodinu i…
Do rozehřáté pánve dáme asi 3 PL vody, na plátečky nakrájené houby a dusíme asi 10-15 min (dle tuhosti hub).V hrnci rozpustíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme…
Očistěné maso osolíme a okořeníme z obou stran. Troubu zapneme na 170 °C spodek/vršek. Lehce maso pěstí naklepeme, aby koření neopadalo a zprudka opečeme na sádle v…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme nahrubo.Smícháme nastrouhané brambory, vejce,…
Dršťky propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 10 minut. Poté dršťky vlijeme do cedníku, propláchneme a dáme nazpět do hrnce. Zalijeme cca 1 litrem…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami