Pečené čočkové karbanátky
Zdravější alternativou ke klasickým masovým karbanátkům jsou pečené karbanátky z vařené červené čočky, které ocení nejen vegetariáni. Karbanátky jsou navíc bohaté na rostlinné bílkoviny a vlákninu, tudíž zasytí na delší dobu.
Postup přípravy
Krok 1: Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a vaříme ve vroucí vodě zhruba 10-15 minut do změknutí. Po uvaření čočku scedíme a dáme do mísy.
Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Do mísy k čočce přidáme brambory, cibuli, vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku a strouhanku dle potřeby. Vše promícháme.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 5: Karbanátky vyrovnáme na plech, potřeme olejem a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C zhruba 30 minut. V půlce pečení karbanátky obrátíme a opět potřeme olejem.
Krok 6: Hotové karbanátky můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 23. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené čočkové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg2w
Moje poznámka
Pečené čočkové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg2w
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
brambory,
cibule,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka sušená,
strouhanka,
olej řepkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.