Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daňčí maso na víně

Daňčí maso dušené na červeném víně s cibulí, česnekem a voňavým tymiánem je skvělou volbou pro vydatný sváteční oběd. Díky pomalé přípravě se maso krásně rozpadá a společně se šťávou a špekem vytváří perfektní podzimní pokrm.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 135 min

165 min (30 min příprava + 135 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Špek nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozřízneme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. Krok 3: Přidáme cibuli, česnek a špek. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem. Krok 4: Vmícháme papričky, tymián a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Krok 5: Za občasného míchání zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Krok 6: Hotový pokrm podáváme s knedlíkem a šípkovou zavařeninou.

TIP: Dančí maso - praktické tipy na jeho zpracování

Zveřejněno 30. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Daňčí maso na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV0w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Daňčí maso na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkV0w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko, sádlo, cibule, česnek, špek, mouka hladká, vývar hovězí, víno červené, chilli paprika čerstvá, tymián, kmín mletý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu