Dančí maso na rajčatech
Dančí maso má specifickou chuť i vůni a díky nízkému obsahu cholesterolu si jej můžete dopřát opravdu často. Velmi se hodí pro přípravu gulášů a pomalu dušených mas. Dančí maso na rajčatech je variace na guláš, plná výrazných chutí a vůní.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky, posypeme gulášovým kořením, solí a lžící hladké mouky a promícháme v míse.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostky nakrájenou slaninu a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Ten dáme až ke konci smažení, aby nezhořkl.
Krok 3: Maso vložíme do pánve a necháme osmahnout ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom přidáme celé koření (můžeme použít sítko do omáček nebo pláténko pro vyjmutí koření z omáčky). Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka asi 1 hodinu. Hlídáme a případně podléváme.
Krok 4: Přidáme na kostky nakrájená rajčat a dusíme doměkka dalších asi 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme jíšku ze zbytku hladké mouky a případně dochutíme. Necháme ještě krátce povařit.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Moje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 10 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 13 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 15 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Moanka před 2 minutami
Brynzová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 8 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 11 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 12 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 14 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 16 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 17 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 20 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
rajče,
cibule,
česnek,
slanina,
mouka hladká,
olej,
sůl,
koření gulášové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec
Komentáře