Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Každá kvalitní omáčka potřebuje silný, dobrý, tmavý základ z kořenové zeleniny, cibule a koření. Extrakurzy.cz vám přináší recept na univerzální základ, ze kterého pak snadno připravíte tradiční české omáčky, jako je rajská, svíčková, šípková nebo omáčka na víně.
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMxD
Moje poznámka
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMxD
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 6 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 8 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 42 minutami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 2 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 3 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 4 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 hodinami
Suroviny:
zelenina kořenová,
sádlo vepřové,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
cukr krupice
Komentáře (1)