Kapr podle Petra Voka

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min 3-4 porce Ryby 17 názorů

Suroviny

800 g kapra
120 g oleje
1/2 lžíce másla
2 stroužky česneku
kayenský pepř
sladká paprika
lžička solamylu
hladká mouka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem s kayenským pepřem a necháme hodinku odstát.

  2. Pak dílky kapra obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a solamylu.

  3. Na pánev dáme plátky slaniny, trošku oleje a máslo.

  4. Necháme zahřát a poklademe porce kapra.

  5. Smažíme z obou stran dorůžova, porce pak zdobíme opečenou slaninou. Podáváme s bramborem, popřípadě zeleninovým salátem

Poznámka

Recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 327 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr podle Petra Voka

  • Dajda Dajda

    Jana Dorazinová-Remková: Jo, běžný úzus. Kdysi jsem měla oblíbenou restauraci v Praze na Starém Městě, jmenovala se U Golema. Vařili výborně a podle názvů jejich jídel jste si mohli zopakovat dějiny 16. století, hemžili se jmény jako Rudolf II., Golem a možná i Petr Vok se našel. Rozhodně se však nedá říct, že by připravovali historická jídla, to ani náhodou. Pak přišly davy turistů a zaplavily Staré Město i původní židovskou čtvrť. Ceny se zvedly a dějiny připomínající názvy zmizely ..... Je to škoda.

    Odpovědět

  • Dajda: Jo, tak běžný úzus :-D:-D:-D. Já se nečertím, je mi to ukradené, jen jsem odpovídala.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Dorazinová-Remková: Proč se tak čertíte?:-// Já se přece toho Vašeho názvu zastala! Přečtěte si pozorně, co jsem napsala, že je totiž běžný úzus dávat jídlům názvy po histrických osobnostech bez ohledu na to, zda ho vařili, jedli nebo co já vím ještě!

    Odpovědět

  • Dajda: Ohledně názvu se milá dámo musíte obrátit přímo na Donu!:-Q.. Já rozhodně neměla důvod jej měnit a aspoň splňuji to, čemu říkáte duplicitní recepty, ne? Takový tady není!;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Dorazinová-Remková: Není o čem mudrovat, paní Dorazinová-Remková, Petr Vok se nenarodil roku 1611, to je fakt. Kdyby se byl býval narodil roku 1611, zřejmě by se dožil stavovského povstání a třicetileté války a všechno mohlo být jinak ..... Ale to už mudrování je. Nicméně historie je moje životní láska a nemám ráda, když s ní někdo zachází svévolně: :-// Jinak recept je určitě super, ať už si na něm rožmberský vladař pochutnával či nikoliv! :-D

    Odpovědět

  • Dajda:

    tom123: Moji mílí mudrlanti, název tohoto jídla jsem rozhodně nevymyslela já. Konec konců, i kdyby se to jmenovalo kapr na srnčích očích, bylo by mi to jedno. Jídlo pochází z kuchařky Nejlepší recepty od Dony. Já můžu jen přidat obrázek oné kuchařky. Snad to postačí k tomu, alby zde opět nevznikla diskuze.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tom123: Umřel. Tome123, Petr Vok roku 1611 umřel, narodil se roku 1539. ;-)

    Samozřejmě, že nepoužíval Solamyl, a dokonce ani nemohl podávat kapra s bramborem! :-O Nicméně bych to nebrala tak doslova. Jména historických osobností si půjčuje do názvu podávaných jídel kdejaká restaurace a rozhodně tím nechce vyjádřit, že se dotyčná osoba mohla po této krmi přímo utlouct, co myslíte? Ostatně řekla bych, že Petr Vok se do vaření příliš nehrnul, měl na práci úplně jiné věci. :-D

    Odpovědět

  • tom123 tom123

    Jak je možné, že Petr Vok, který se narodil 1611 používal Solamyl? :no:

    Odpovědět

  • Mmelinda:;-)

    Odpovědět

  • Mmelinda Mmelinda

    ...jistě "mňamózní"!!!!!!!Což je mi u paní Jany jasné:yes:

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    myslím, že to bude dobré i na rybě z moře - určitě udělám až se mi rybář vrátí - posílám bodík

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :-p:-p:-p mám ráda ryby všechny :-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi: No, jeho žena nesnáší pach ryb, tak je může spracovávat, jen když ona je v práci, nebo raději vůbec a pokud ano, tak jedí jen karbanátky z ryb. No, takže mám rybky zadarmo :-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Jana Remkova: Tak toho souseda závidím;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Je fakt moc dobrý. Mám teď možnost si kapra dělat častěji. jeden soused už neví, co s nimi, tak jsem moc ráda :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kapr podle pana voka kapr pana voka koláče petra voka vepřový řizek podle petra voka kapr dle pana voka platek pana voka kapr dle voka vepřový plátek podle petra voka vepřový plátek podle petra voka kapr ala petr vok plátek petra voka vepřový plátek petra voka kapr petr vok nejlepší smažený kapr v praze v restauraci kapr recept pana voka recept kapr pana voka vepřový plátek dle petra voka kapr podle panavoka kapr podle woka ryba podle voka

Zapomněl/a jsem heslo