Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v…
Vaříte zrovna uzené maso a přemýšlíte, co se vzniklým vývarem? A milujete vydatné polévky? Pak musíte rozhodně vyzkoušet tento recept na hustou a chutnou polévku z…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Krky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme.Vývar dáme znovu vařit s…
Na část rozpuštěného tuku nebo másla vložíme strouhanou kořenovou zeleninu a sekanou cibuli a lehce osmažíme. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání opražíme do…
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…
Zeleninu včetně brambor a cibule oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky. V hlubokém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, přisypeme maizenu a vytvoříme…
Ovarová polévka je velmi jednoduché a chutné jídlo, které si jistě oblíbí celá rodina. Můžete zkusit verzi s kroupami, které polévce dodají jemnou chuť.
Mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli nakrájíme na větší kostky a opečeme na pánvi či v troubě dozlatova. Na konci posypeme 1 lžicí třtinového cukru a dáme zeleninu…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…
Křenová omáčka je stálice české tradiční kuchyně. Jemná, smetanová, méně či více štiplavá na jazyku. Výborná k uzenému masu, stejně tak k hovězí nebo vepřové pečeni.…
Na sádle osmahneme zeleninu do růžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Měkké maso…
Ze špeku nakrájíme klínky a maso prošpikujeme. Osolíme a opepříme. Potravinařským provázkem svážeme, aby udrželo pěkný tvar. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou,…
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…