Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín pečený v troubě

Voňavý a na povrchu dozlatova opečený – pečený hermelín z trouby je ideální volba, když máte chuť na něco rychlého a sytého. Skvělý s bramborovou kaší jako oběd, nebo jen s čerstvým pečivem, brusinkami nebo salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 8 min

18 min (10 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na horní gril 220 °C. Krok 2: Hermelín mašlovačkou potřeme olejem ze všech stran a celý ho obalíme v oblíbeném koření. Krok 3: Na horní straně lehce nakrojíme nožem mřížku - jen tak hluboko, aby se porušila vrchní plíseň. Krok 4: Takto připravený dáme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch ještě položíme plátek másla. Krok 5: Vložíme do spodní části vyhřáté trouby a pečeme asi 8 minut. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen s pečivem či na salátku.

TIP: Hermelín v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hermelín pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WYj

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Hermelín pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9WYj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, olej, máslo, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu