Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanec se šípkovou omáčkou

K zimním měsícům neodmyslitelně patří konzumace zvěřiny. Oblíbeným tradičním českým pokrmem je pomalu dušené kančí maso se šípkovou omáčkou, které podáváme s knedlíkem. Příprava tohoto pokrmu je sice náročnější, ale výsledek stojí za to.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 125 min

160 min (35 min příprava + 125 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci vyškvaříme slaninu. Na tuku opečeme cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme bylinky a vše podlijeme vínem. Necháme chvíli vydusit. Krok 3: Maso očistíme, osolíme, opepříme a na pánvičce zprudka osmahneme na oleji ze všech stran. Krok 4: Maso vložíme do hrnce k základu, přidáme šípkový džem, vše zalijeme vývarem a dusíme asi 1,5 hodiny. Krok 5: Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, zahustíme moukou a provaříme alespoň 15 minut. Krok 6: Maso krájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu můžeme podávat knedlík.

TIP: 16 receptů na zvěřinu

Zveřejněno 22. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Wzw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Wzw

Marie

Suroviny:
slanina, cibule, mrkev, celer, tymián, rozmarýn, víno červené, plec kančí, olej, džem šípkový, vývar masový, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu