Králík v šípkové omáčce

aanet3 Kuchařka: aanet3

Jiné maso 14 názorů

Suroviny

celý naporcovaný králík (nebo 5 stehen)
1 lžíce sádla
150 g slaniny
tymián
2 bobkové listy
pepř
sůl
400 ml červeného vína
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce šípkové marmelády
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
lžička bramborového škrobu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou.

  2. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a výpek naředíme vodou.

  4. Do výpeku přidáme rajský protlak a šípkovou marmeládu, dobře promícháme a přivedeme k varu. Do vzniklé omáčky přidáme nakrájený celer a česnek.

  5. Zahustíme škrobem, který si rozmícháme v trošce vody.

  6. Nakonec do omáčky vrátíme kousky masa a ještě pár minut vaříme na mírném plameni. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 209 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík v šípkové omáčce

Tématické fráze: šipková omačka šípková omáčka recept šípkový protlak kralik se sipkovou omackou králík se šípkovou králík recepty králík na šípková omáčka dančí na šipkové omáčce šípkový protlak recept králík recept recepty šípková omáčka šípková omáčka ze sipku šípkova omáčka k masu recept sipkova omáčka recept na šípkovou omáčku šípková omáčka s králíkem dančí maso na šípkové omáčce králík na omáčku recepty z králíka šípková omáčka příloha

Zapomněl/a jsem heslo