Králík v šípkové omáčce

Suroviny

celý naporcovaný králík (nebo 5 stehen)
1 lžíce sádla
150 g slaniny
tymián
2 bobkové listy
pepř
sůl
400 ml červeného vína
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce šípkové marmelády
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
lžička bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou.

  2. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a výpek naředíme vodou.

  4. Do výpeku přidáme rajský protlak a šípkovou marmeládu, dobře promícháme a přivedeme k varu. Do vzniklé omáčky přidáme nakrájený celer a česnek.

  5. Zahustíme škrobem, který si rozmícháme v trošce vody.

  6. Nakonec do omáčky vrátíme kousky masa a ještě pár minut vaříme na mírném plameni. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.

Komentáře k receptu Králík v šípkové omáčce

Tématické fráze: šipková omačka šípková omáčka recept králík recepty kralik se sipkovou omackou šípkový protlak králík se šípkovou králík recept králík na šípková omáčka dančí na šipkové omáčce šípkový protlak recept recepty šípková omáčka šípková omáčka ze sipku šípkova omáčka k masu recept sipkova omáčka recept na šípkovou omáčku šípková omáčka s králíkem recepty z králíka dančí maso na šípkové omáčce králík na omáčku králík na se šípkovou omáčkou