Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové pusinky

Ze zbylých bílků můžete připravit krásně křehké a příjemně sladké mandlové pusinky, které zdobíme mletými mandlemi a kandovanou pomerančovou kůrou. Pusinky se v ústech krásně rozplynou a pomůžou navodit tu pravou vánoční atmosféru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 50 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 100 °C. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po malých dávkách přidáváme cukr a opatrně ho všleháme do sněhu. Nakonec po částech přidáme mleté mandle. Krok 3: Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na připravený plech tvoříme malé bochánky, které ozdobíme kousky mandlí a kandovaným pomerančem. Krok 4: Plech vložíme do trouby a při 100 °C sušíme přibližně dvě hodiny. 

TIP: Proč sněhové pusinky v troubě praskají

Zveřejněno 4. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mandlové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kD0j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mandlové pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kD0j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, mandle loupané, pomeranče, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu