Holandské řízky
Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct v troubě, výborně chutnají s přidanou petrželkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 923 kJ / 1 177 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,88 g |
Tuky | 53,81 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 456 mg |
Sodík | 2,33 g |
Sůl | 5,69 g |
Sacharidy | 22,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandské řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WQG
Moje poznámka
Holandské řízky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WQG
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 4 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 4 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 4 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 18 minutami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 2 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 3 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 3 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 3 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 5 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 5 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 5 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 6 hodinami
Tématické fráze:
holandský řízek,
holandský řízek,
holandský řízek recept,
holandské řízky z mletého masa,
holanský řízek,
holanské řízky,
recept na holandský řízek,
recepty holansky rizky,
recept holandský řízek,
holanský řízek recept,
pravý holandský řízek,
holandský řízek se sýrem,
holanské řizky recept,
recepty holandský řízek,
maminčiny recepty holandský řízek,
holandský řízek podle pohlreicha,
holandské karbanátky,
holadsky řizek,
pravý holandský řízek recept,
recept na holanské řízky
Suroviny:
maso vepřové mleté,
sýr eidam,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (192)
Musíme ovšem brát v úvahu, že dnešní bůček je též značně libovější než ten bolševický a trochu ten recepis upravit, a protože holandský řízek miluje celá rodina, řeším to tak, že schovávám tučné ořezy včetně „řetízků“ z boků kotlety a snažím se mít cca 30 % tuku v mase ku mletí.
Tím namočením masa večer předem vůbec nic nepokazíte, ale když hladové krky ráno po dotazu, co k obědu, křičí: „Holanďan, holanďan,“ nezbude nic jiného, než rozmrazit a pomlet maso spolu se sýrem, přidat mléko, sůl, pepř a petrželku, vytvarovat placky a nechat je odpočinout aspoň hodinu, pak obalit opravdu v trojobalu a usmažit. V normovaném receptu je menší podíl sýra a navíc vejce, které ovšem taky nepoužívám a radši je nahradím větším podílem strouhaného či mletého sýra.
Recept dle ČSN je zde: makova-panenka.cz/recepty/retro-pravy-holandsky-rizek-cili-smazeny-veprovy-rizek-se-syrem-puvodni-receptura-podle-byvale-csn/
Nic moc. Syr jsem myslela ze bude trochu vytekat a spis "zmizel"
Rezept si s oblibenych zas vyndam.
Skoda.
To je "klasicky karbanatek" lepsi