Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Top recepty

Holandský řízek připravujeme z mletého masa, které smícháme se strouhaným sýrem, smetanou a vajíčkem. Řízek, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený, dobře chutná s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Směs na holandský řízek 

Osolené mleté maso promícháme s chladným mlékem nebo smetanou a necháme odležet. Poté přidáme vejce a strouhaný sýr, obvykle goudu, eidam nebo uzený sýr. Směs opepříme, případně ochutíme jiným výrazným kořením. Z připravené směsi tvarujeme navlhčenýma rukama řízky.

Klasický holandský řízek

Řízky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Pak je upečeme v troubě nebo usmažíme na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého olejeMleté maso se propeče lépe a rychleji, než kdyby bylo vcelku, zvlášť pokud se jedná o tučné maso. 

Odlehčené varianty přípravy

Podle odlehčeného receptu na holandské řízky mleté maso doplníme strouhanými vařenými bramborami a místo smetany použijeme chladné mléko nebo pouze vodu. Podle jiného receptu smažíme vytvarované řízky bez předchozího obalení v trojobalu

Netradiční holandský řízek

Kromě tučného vepřového masa je do řízků vhodné i hovězí nebo drůbeží maso"Falešný" holandský řízek připravíme z pomletého salámu (Gothaj, Junior). Masovou směs jednoduše upečeme i ve tvaru sekané. Další možností je obalování řízků v sezamovém semínku.

Dietní tento řízek opravdu není

Holandský řízek určitě nepatří mezi dietní jídla, ale právě naopak. Kombinace tučného masa se smetanou a sýrem vytvoří základ, se kterým se dobře pracuje. Propečené řízky jsou měkoučké a šťavnaté. Nejspíš i proto si získaly takovou oblibu.
Holandský řízek podáváme nejčastěji s jemnou bramborovou kaší. Doplníme ho čerstvou zelenou petrželkou a sterilovanými okurkami. Talíře dozdobíme barevnou zeleninovou oblohou
Tento tip je užitečný  (73x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům