Z čeho připravit holandský řízek. Oblíbené recepty z mletého masa a strouhaného sýra
Holandský řízek připravujeme z mletého masa, které smícháme se strouhaným sýrem, smetanou a vajíčkem. Řízek, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený, dobře chutná s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Směs na holandský řízek
Osolené mleté maso promícháme s chladným mlékem nebo smetanou a necháme odležet. Poté přidáme vejce a strouhaný sýr, obvykle goudu, eidam nebo uzený sýr. Směs opepříme, případně ochutíme jiným výrazným kořením. Z připravené směsi tvarujeme navlhčenýma rukama řízky.
Článek z magazínu
Klasický holandský řízek
Řízky obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Pak je upečeme v troubě nebo usmažíme na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Mleté maso se propeče lépe a rychleji, než kdyby bylo vcelku, zvlášť pokud se jedná o tučné maso.
Odlehčené varianty přípravy
Podle odlehčeného receptu na holandské řízky mleté maso doplníme strouhanými vařenými bramborami a místo smetany použijeme chladné mléko nebo pouze vodu. Podle jiného receptu smažíme vytvarované řízky bez předchozího obalení v trojobalu.
Netradiční holandský řízek
Dietní tento řízek opravdu není
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)
Přidáno před 3 hodinami

Pečené brambory s mrkví a libečkem
Přidáno před 5 hodinami

Rybízový závin s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami

Černé palačinky s pomerančovou marmeládou a omáčkou
Přidáno před 8 hodinami

Sumeček africký na zelenině a žampionech
Přidáno před 8 hodinami

Pomazánka z tresčích jater s vejci
Přidáno 20. 3. 2023 08:33
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.